Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Protest inedit la Brașov împotriva desfiinţării teraselor din Piaţa Sfatului

Protest inedit la Brașov împotriva desfiinţării teraselor din Piaţa Sfatului

Un protest inedit s-a desfăşurat marţi în Piaţa Sfatului din Braşov, unde câteva zeci de persoane, patroni şi angajaţi ai restaurantelor din această zonă, s-au aşezat pe jos, pe pături şi, în semn de protest pentru desfiinţarea teraselor, au mâncat în acest fel din produsele pe care le-au adus.

Protestul este urmare a unei decizii a forului local braşovean, care a stabilit ca, pe perioada Târgului de Crăciun, să nu mai funcţioneze nicio terasă în zona "zero" a oraşului.

Chiar dacă evenimentele programate cu prilejul Sărbătorilor de iarnă ar urma să se încheie pe 15 ianuarie, patroni ai unor restaurante din Piaţa Sfatului susţin că executivul Primăriei le-a transmis că terasele vor fi redeschise în această zonă abia "la primăvară".

Ei susţin că fără terase vor avea mai puţin clienţi şi astfel vor avea pierderi şi vor fi nevoiţi să caute soluţii pentru reducerea costurilor, luând în calcul inclusiv trimiterea unor angajaţi în şomaj tehnic.

"Oamenii s-au obişnuit în pandemie să stea în aer liber. (...) De ce nu întreabă oamenii? Să vedem câţi vor terase împrejmuite şi câţi nu", a spus Nicoleta Oprică, reprezentanta unui restaurant din Piaţa Sfatului.

După ce anul trecut nu a existat cerere pentru închirierea căsuţelor de la Târgul de Crăciun, anul acesta, Primăria Braşov a anunţat că a decis suplimentarea numărului acestora, în urma "numărului mare de cereri", astfel că în Piaţa Sfatului vor fi amplasate 60, la o parte din acestea urmând să se comercializeze mâncare şi băuturi.

foto:captură video brasov.net

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus