Miercuri,
21.02.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Începe distracția pentru sibieni. Fodor: Am finalizat marile lucrări de infrastructură, acum facem proiecte de petrecere a timpului liber

Începe distracția pentru sibieni. Fodor: Am finalizat marile lucrări de infrastructură, acum facem proiecte de petrecere a timpului liber

Odată cu finalizarea marilor lucrări de infrastructură, trecem la diversificarea ofertelor de petrecere a timpului liber pentru sibieni. Primarul Astrid Fodor a comentat, astfel, includerea pe ordinea de zi a Consiliului Local a două proiecte referitoare la parcul de distracții din Dealul Gușteriței și la construcția Parcului Tilișca.

În ședința Consiliului Local de astăzi, înainte de votarea proiectului privind amenajarea Dealului Gușteriței într-o zonă de agrement și de sport, primarul Astrid Fodor a prezentat consilierilor un scurt video - de fapt, câteva imagini - care au fost transmise cu câteva zile mai devreme și presei, despre cum ar putea să arate Gușterland.

Citeșteși: Cum va arăta Gușterlandul: Primele imagini cu centrul de agrement din Dealul Gușteriței

Astrid Fodor a ținut să sublinieze că municipalitatea își dorește să dezvolte această zonă, ca și continuare a lucrărilor de infrastructură din oraș, respectiv pentru ca sibienii să aibă încă o ofertă de petrecere a timpului liber.

„Acest proiect face parte dintr-o serie de proiecte care au în vedere crearea unor noi zone de agrement, de sport și de petrecere a timpului liber. Odată ce ne-am apropiat de finalizarea marilor lucrări de infrastructură și aici mă refer la asfaltarea și reabilitarea a sute de străzi de pământ, la reabilitarea cartierelor de blocuri – practic, se încheie reabilitarea tuturor cartierelor de blocuri ridicate până la Revoluție - am ajuns să implementăm proiecte care diversifică modul în care sibienii pot să-și petreacă timpul liber.

Aici mă refer la proiectele deja implementate. Am început cu Skate Park, a urmat proiectul Lacului lui Binder. În primăvară, după ce se înverzește – durează până iasă iarba - vom da în folosință Parcul Tilișca. Și acum vom da în folosință acest proiect, cu amenajarea Dealului Gușteriței pentru agrement și ecoturism”, le-a spus primarul consilierilor înainte de procedura de vot.

fodor lacul binder

parcul tilisca

Astrid Fodor a ținut să-i asigure pe consilierii locali că „vom porni cât mai repede contractarea lucrărilor” și că acest proiect „ni-l dorim să-l finanțăm din fonduri europene, pentru că este finanțabil”.

Proiectul a fost votat unanim.

„Vreau să subliniez – aceste proiecte se desfășoară în zone diferite ale orașului. Până acum, înalta presiune privind petrecerea timpului liber pentru sibieni în natură se desfășura în zona de sud, începând de la Parcul Sub Arini, Grădina Zoologică, Muzeul Astra. Faptul că facem aceste investiții, plus pistele de biciclete pe malul Cibinului, extinderea acestora, care practic leagă cartierele, va fi cu totul altă ofertă, mult mai diversificată pentru sibieni ca să-și petreacă timpul liber”, a conchis primarul Sibiului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2774

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

18 comentarii

Chirica

Acum 1 an

Aahahahahahah ha!
Raspunde

Oameni minusculi, obiective minuscule

Acum 1 an

operatia-i reusita, pacientu-i mort. Pentru cucoana incompatibila cu functia, iata ca realizarea unui pod si a unui drumeag de 7m latime peste campsor inseamna terminarea marilor lucrari de infrastructura. Du-te cucoana si lasa-ne. Du-te in asazisul parc Tilisca - ce are doar vreo 20 de metri patrati, restul fiind taluzuri. Cum ramane cu restul cartierelor ce nu au spatii verzi si sunt la kilometri distanta de Sub arini ? V. Aron, Hipodrom, Turnisor, Lazaret, toti oamenii astia nu au absolut nici un parc , o zona verde. De 22 de ani FDGR administreaza orasul si nu a produs decat in 2023, parcul tilisca de vreo 20 m.p.
Raspunde

Sdfgdsgf

Acum 1 an

deci primarita considera ca in Sibiu sunt toate strazile asfaltate, cu utilitati, trotuare, iluminat si tot ce trebuie ca sa se ocupa de altele... Bun primar nu am ce zice. Pana si tuta de la Craiova s-a laudat ca a depasit Sibiul :)
Raspunde

Rob

Acum 1 an

Ce înseamnă să îl cunoști pe dl președinte. Fumezi numai calitate de top.
Raspunde

Sinion d

Acum 1 an

bani risipiti de pomana, asfaltati toamna pe ploaie (vezi zona v aaron giratoriu) , pana la primavara e muci asflatul.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Jo napot kivanok, Iohannis.
Raspunde

Cetateanul Gogu

Acum 1 an

In 2024 sper ca sibienii sa isi ia orasul inapoi.
Raspunde

Carcotel

Acum 1 an

DA, dar cu cine?
Raspunde

Mister

Acum 1 an

de la cine?
Raspunde

Noua Securitate

Acum 1 an

Nu va mai agitati atata, lucrurile se decid in alta parte. Alegerile au inceput sa fie o vrajeala ieftina cam peste tot .
Raspunde

Dumitru Hulea

Acum 1 an

Mecla bunicuței care are până în 2024 funcția de primar la Sibiu spune totul despre cum gândește! SIBIENI. VOTAȚI FDGR ȘI ÎN IUNIE 2024!
Raspunde

Jiji Berbecali

Acum 1 an

De cind e tanté la butoane,sibienii sint doar distrati ,sint multi bufoni in circul din administratie !
Raspunde

Doru

Acum 1 an

Foarte bine. Stai jos,4!
Raspunde

Bathory

Acum 1 an

Directed by Robert B. Weide
Raspunde

Carcotel

Acum 1 an

1) Mi-e "frica" de orice proiect mai doreste Cora sa il faca, mi-e "friCA" CA (cacofonie intentionata) ca in anii de mandat pe care ii mai are mai distruge ceva de prin oras 2) *** ****, la infinit!

Raspunde

Bond, James Bond

Acum 1 an

Pai daca ti-e asa de frica de ce naiba nu puneti sa fie urmarita si ea ..... pentru uneltiri si asociere cu agenturili....
Raspunde

Lavinia von Kaltabossen

Acum 1 an

Dupa atatia ani de administratie FDGR, este evident ca nivelul intelectual al votantilor acestui partid este cu mult inferior celui al votantilor doamnei Dancila!
Raspunde

Xxx

Acum 1 an

Din declaratie intelegem( marile prioecte fiind finalizate cu succes) ca de acum inainte ne vom petrece timpul liber scuturati de masina pe fiecare strada din oras la fiecare gura de canal! Ca nu i una in tot orasul aliniata perfect la nivelul asfaltului! Frumos mod de petrecere a timpului...liber sau nu! Multumiri alese si sincere felicitari si urari de" bine" celor care au semnat si vor semna receptiile si platile pt asemenea lucrari! Da uitam...ca ziceati va ati terminat cu marile lucrari...macar una mica nu mai puteti face??? Ca v ati laudat cu asfaltarea ...rampei Stefan cel mare( legatura cu Selimbarul pe sub viaduct) . Buvata aia de 20 de m care urca spre rampa nu o puteati asfalta?????? Asta e inca o dovada ca stati ca sobolanii in birouri si habar n aveti ce trebuie facut...cum s a facut...etc etc!!! Da chiar nu va e rusine??????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus