Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Program național nou la Spitalul Județean Sibiu. Se pot implanta toate tipurile de dispozitive cardiace

Program național nou la Spitalul Județean Sibiu. Se pot implanta toate tipurile de dispozitive cardiace

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu se pot implanta toate tipurile de dispozitive cardiace: stimulatoare, defibrilatoare și resincronizatoare, anunță reprezentanții unității medicale. Programele naționale au fost obținute anul acesta, în completarea programului de cardiostimulatoare obținut de Laboratorul de Angiografie și Cateterism cardiac.

„De aceste servicii pot beneficia pacienții asigurați, care sunt diagnosticați cu bradicardii severe, insuficiență cardiacă însoțită de bloc de ramură, cei cu tahicardii ventriculare sau aritmii amenințătoare de  viață. Aceștia trebuie să fie evaluați inițial de un medic cardiolog cu pregătire în aceste domenii și ulterior redirecționați către serviciul de cardiologie intervențională/aritmologie. Pacienții trebuie să fie internați în cadrul secțiilor de cardiologie”, explică Dr. Catrina Bianca.

Suplimentar activității de implant al dispozitivelor cardiace, tot în cardul Laboratorului de Angiografie si Cateterism cardiac se efectuează coronografii și angioplastii coronariene complexe și, în acest sens, se fac demersuri pentru accesarea programelor naționale de dilatare percutană (implant de stenturi) și pentru programul de infarct miocardic acut.

Procedurile sunt gratuite pentru pacienții asigurați, fie prin decontare de către Casa de Sănătate (dispozitive cardiace) sau asigurate din bugetul alocat de SCJU Sibiu (implant de stenturi).

„Activitatea desfășurată în cadrul laboratorului, în interesul direct al pacientului, devine din ce în ce mai complexă iar numărul celor care se adresează serviciului e în creștere. Încercăm permanent să extindem gama de patologii cardiovasculare tratate în serviciul nostru, astfel încât sibienii să beneficieze de proceduri complexe la nivel local”, a declarat Dr. Bitea Cornel – Ioan, coordonatorul Laboratorului de Angiografie si Cateterism cardiac.

Pe de altă parte, reprezentanții spitalului transmit că în perioada 17-18 noiembrie 2022, SCJU Sibiu a participat pentru prima dată la Conferința Națională de Aritmologie (ARCA) care s-a desfășurat la București. Echipa spitalului, coordonată de Dr. Bitea Cornel - Ioan, a fost reprezentată la eveniment de către Dr. Catrina Bianca, medic specialist cardiolog, cu supraspecializare în stimulatoare si defibrilatoare cardiace.

În cadrul manifestării științifice, Dr. Bianca Catrina  a prezentat activitatea de aritmologie – electrofiziologie desfășurată în cadrul laboratorului spitalului județean și a discutat despre noile tehnici de implant utilizate. Astfel, SCJU Sibiu se aliniază în rândul spitalelor care desfășoară activități complexe de implant de dispozitive cardiace, obținând recunoaștere la nivel național  pentru activitatea prestată.

Dr. Bianca Catrina 

Dr. Bianca Catrina 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus