Marţi,
14.05.2024
Partial Noros
Acum
14°C

De ce nu ai voie să filmezi și să fotografiezi în Spitalul Județean?

De ce nu ai voie să filmezi și să fotografiezi în Spitalul Județean?

În informațiile transmise de Spitalul Județean cu privire la accesul și conduita aparținătorilor care vizitează bolnavii este trecut paragraful: „Important: în timpul vizitelor sunt interzise înregistrările audio-video și fotografierea!”. De ce nu este voie să filmezi și să fotografiezi atunci când mergi în vizită la un pacient? Pentru că nu îți permite legea, transmit cei de la spital.

Citește și: Program nou de vizitare al pacienților de la Județean. Care sunt secțiile cu limitări

„Măsura nu este una nouă. Conform Art. 20 din legea 46/2003 (Legea Drepturilor Pacientului) Pacientul nu poate fi fotografiat sau filmat într-o unitate medicală fără consimțământul său, cu excepția cazurilor în care imaginile sunt necesare diagnosticului sau tratamentului și evitării suspectării unei culpe medicale”, spune Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al Spitalului Județean.  

De asemenea, acesta explică faptul că este o măsură menită să protejeze intimitatea pacientului, datele medicale care sunt confidențiale și oricare alte date care pot conduce la identificarea persoanei.

„Mai exact, toate datele cu caracter personal”, mai spune Decebal Todăriță.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4725

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

16 comentarii

Emil

Acum 1 an

Se pare ca a ramas in vigoare legea clasificarii falsurilor tehnice si spalarilor de bani emisa de gruparea Ponta in 2016.
Raspunde

Ion

Acum 1 an

Că sa fie corecți: in 2016 premier a fost Ciolos
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Roman cinstit si cuc clocind n-o sa vedeti niciodata.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Au fost doi. Ciolos a venit dupa macelul pompierilor din Colectiv.
Raspunde

Gicu

Acum 1 an

No pai ca sa si filmezi in spital. Soricelul care iese din noptiera ? :))
Raspunde

Noua securitate

Acum 1 an

Se poate filma direct din televizor, nu-i nevoie de telefon .
Raspunde

Dumitru

Acum 1 an

Pesemne trebuie reamintita intrebarea sablon a autoritatilor. Daca n-ai nimic de-ascuns, de ce nu vrei sa stim tot ce faci? Trebuie respuns cu aceiasi intrebare, simplificata, in dosar cu sina. Intrebarea este: ce-aveti de-ascuns?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

James Angleton.

Acum 1 an

Romania tara tuturor posibilităților, a inventat un nou concept "gospodina-spion". Ea te urmărește să vadă dacă-ți tragi apa, daca îți strangi masa , daca te speli pe dinți. Asta da serviciu de intelligence. FBI-ul este mândru de asemenea colegi.Sau poate FSB -ul ?
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Spaga e scret de stat.
Raspunde

Sergiu Diminte

Acum 1 an

ok , de acord cu explicatia despre pacient. Dar daca filmez, de exemplu, peretii, mancarea, podeaua, tavanul... care ar fi problema?
Raspunde

Calin

Acum 1 an

S-ar putea ca poza/filmarea sa arate ca un pacint era tratat nu cum ar trebui.
Raspunde

Alex

Acum 1 an

Păi acolo e problema
Raspunde

SB xx TRX

Acum 1 an

Eu stiam ca e voie sa pozam in spatiul public. Nici macar un selfie cu iubi???
Raspunde

Norm

Acum 1 an

Este perfect legal să filmezi sau să fotografiezi prin spital cu excepția protejării identității pacienților. Tocmai asta recunoaște chiar purtatorul de cuvânt. Legea trebuie interpretată în spiritul și litera ei, așa cum a fost ea formulată de legiuitor. Este ilegal să interzici cea ce legea nu interzice. Chiar și normele interne din ROI se aplică doar angajaților. Așadar puteți
Raspunde

Norm

Acum 1 an

Dacă însăși pacientul filmează sau fotografiază condițiile intra-spitalicești, nu se mai poate pune nici atunci problema consimțământului pentru că este tacit acordat prin însăși demersul lui de a documenta condițiile de internare și eventual prezentarea ca probe într-un eventual proces
Raspunde

Rosca sabin

Acum 1 an

Nu ai voie sa filmezi in spital, ca sa nu ai probe in cazul in care esti abuzat. Stiti cum fac zid medicii si doctorii unul in jurul celuilalt dupa ce omoara un om, si nu iese nimeni vinovat? Sau dupa ce comit abuzuri? Exact de asta nu ai voie sa filmezi in spital. Ca sa nu ai dovezi(probe), in caz ca patesti ceva din vina personalului medical. Cu alte cuvinte esti la mila lor acolo, ei pot sa iti faca orice, si nu sunt trasi la raspundere, pt. ca se asigura ca nu ai cum sa dovedesti nimic.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus