Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Crucea Roșie Sibiu a deschis o grădiniță pentru copiii ucraineni și români. Are 30 de locuri și patru educatoare

Crucea Roșie Sibiu a deschis o grădiniță pentru copiii ucraineni și români. Are 30 de locuri și patru educatoare

La sfârșitul lunii noiembrie, Crucea Roșie, filiala Sibiu a inaugurat o grădiniță pentru copiii familiilor de ucraineni și români. Grădinița are două locații, iar copiii sunt împărțiți în acestea, în funcție de vârstă. În total, Crucea Roșie a pus la dispoziție 30 de locuri și patru educatoare.

În luna noiembrie cei de la Crucea Roșie Sibiu au finalizat un nou proiect pe care îl consideră a fi unul de suflet. Este vorba despre o grădiniță pentru copiii familiilor ucrainene dar și pentru copilași români. Grădinița are două locații gestionate alături Fram Early Learning Center, în calitate de partener al Crucii Roșii Sibiu. Astfel, unul dintre sedii se află pe strada Calea Dumbrăvii și este pentru copii cu vârste între 1,5 ani și 3 ani, iar cel de-al doilea este pe strada Vasile Alecsandri și este pentru copii cu vârste de la 3 ani la 4 ani. În cele două locații sunt 30 de copii și patru educatoare.

„În total, avem un număr de 30 de copiilași care frecventează grădinița noastră: 24 de copii din Ucraina și 6 copii români care provin din familiile înscrise în baza noastră de date. Natalia si Hanna sunt educatoarele ucrainience de la fiecare gurpă, dar pentru buna desfășurare a programului avem și câte un educator român. Mulțumim Yvone și Roxana!”, spune Raluca Morar, director al Crucii Roșii Sibiu. 

Grădinița este cu program prelungit

Copii beneficiază de un program prelungit și au două gustări și prânzul asigurat, ca la orice grădiniță. 

Inaugurarea acestui centru educațional a fost posibilă datorită unor sponsorizări primite de filiala noastră de la TransGaz și de la E.ON Gaz iar costurile lunare pentru funcționare acestui centru vor fi suportate de Crucea Roșie Română, cu fondurile colectate prin campania „UMANITATEA NU ARE GRANIȚE”.

„Un  rol extrem de imporant în implementarea acestui proiect l-a avut și prietenul nostru Eugen Vovk, care este liantul cu întreaga comunitate de familii din Ucraina la Sibiu”, mai spune Raluca Morar. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1448

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Profu

Acum 1 an

Mda... 4 educatoare la 30 de copii! Ca-n SUA - un adult la 7 copii...

Raspunde

Emil

Acum 1 an

Tot nu justifica banii cheltuiti. https://www.mediafax.ro/social/romania-primeste-banii-din-partea-comisiei-europene-pentru-refugiatii-ucraineni-21049655

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus