Sâmbătă,
04.02.2023
Ceata
Acum
-0°C

Condiții meteo dificile pe drumurile din Sibiu. Polițiștii le recomandă șoferilor să fie prudenți

Condiții meteo dificile pe drumurile din Sibiu. Polițiștii le recomandă șoferilor să fie prudenți

Polițiștii sibieni le recomandă șoferilor să fie atenți, să circule cu viteză redusă și să evite depășirile având în vedere condițiile meteo dificile. 

„Dat fiind faptul că, în aceste zile, vremea pune la grea încercare participanții la trafic, în condiții de ceață densă, vizibilitate redusă și polei, atragem atenția conducătorilor auto, dar și pietonilor cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive, menite să scadă riscul implicării în evenimente rutiere cu consecințe grave”, transmit aceștia.

În aceste condiții recomandările pentru șoferi sunt să circule cu viteză redusă, să mărească distanța între autovehicule, să nu se angajeze în depășiri și să folosească proiectoarele de ceață.

Recomandările polițiștilor

Mențineți banda de deplasare fără a vă apropia nici de marcajul de separare a benzilor sau sensurilor, nici de marginea din dreapta a părții carosabile, iar când intenționați să virați, asigurați-vă în prealabil foarte bine.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Rugăm conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de ceață și/sau drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. De asemenea, le reamintim că, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică.

Nu in ultimul rând, pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, și să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Daci

Acum 2 luni

Totusi.. si noi recomandăm că dacă e polei, cei respponsabili să dea cu material antiderapant. Iar daca acestia nu-si fac treaba, sa fie sancționati.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus