Joi,
09.02.2023
Cer Senin
Acum
-3°C

O nouă taxă propusă de Ministerul Sănătății: pacienții care aleg un anumit medic la stat vor plăti

O nouă taxă propusă de Ministerul Sănătății: pacienții care aleg un anumit medic la stat vor plăti

Ministerul Sănătății vrea ca pacienții care vor să primească serviciile medicale de la un anumit medic să plătească o taxă, numită coplată, scrie G4Media.

Ministerul Sănătății propune introducerea unei noi taxe pentru pacienții care au deja asigurări de sănătate, potrivit proiectului strategiei naționale de sănătate pentru perioada 2023-2030, pusă în dezbatere publică pe site-ul instituției. Noua taxă va fi introdusă mai întâi sub forma unui program pilot, în anumite regiuni.

”Strategia vizează pilotarea furnizării anumitor servicii ambulatorii cu posibilitatea alegerii profesionistului care oferă serviciile de sănătate solicitate, în baza unei coplăți reglementate legal și suportate de beneficiar și a posibilității programării transparente a serviciului respectiv în sistemul electronic de programări”, se arată în nota de fundamentare a strategiei citate.

Citește aici nota de fundamentare a proiectului de strategie de sănătate

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Rob

Acum 2 luni

S-au terminat toate taxele care le puteau băga, pe ploaie, mai nou pe soare, acum pe medicul de familie. Disperați. Sper doar să cadă grav tot ce înseamnă politic cât de repede. În ultimii 30 de ani și-au arătat fața obosită și umflată de furt toți inutilii care au trecut pe la conducere. Fără excepții cromatice.
Raspunde

Eu

Acum 2 luni

Acum, in legea cu drepturile pacientului scrie clar ca pacientul are dreptul sa isi aleagă medicul!(nu spun ca e, sau nu e asa in practica, nu asta conteaza). Deci sa intelegem ca i se ia dreptul, oficial, pacientului de a si alege medicul si daca pacientului nu ii convine de un eventual medic cu rezultate slabe, v-a trebui sa plateasca pt. altul mai bun. Penibil, dupa tot ping-pongul cu pandemia acum vii si anunți stergerea cu buretele a unui drept sau pastrarea lui contra cost.
Raspunde

Emil

Acum 2 luni

La hotii si talharii nu-i intrece nici darcul pe parazitii romani.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus