Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Un avion MiG al Forţelor Aeriene Croate s-a prăbuşit. Piloții au reușit să se catapulteze

Un avion MiG al Forţelor Aeriene Croate s-a prăbuşit. Piloții au reușit să se catapulteze

Un avion MiG al Forţelor Aeriene Croate s-a prăbuşit marţi în timpul unui zbor de antrenament, dar piloţii au reuşit să se catapulteze şi au fost găsiţi în siguranţă, a anunţat Ministerul Apărării de la Zagreb, citat de France Presse şi HINA și preluat de Agerpres

Avionul de producţie sovietică s-a prăbuşit în jurul orei 14.00 (13.00 GMT), în apropierea oraşului Slatina din estul Croaţiei, într-o zonă nelocuită, a precizat aceeaşi sursă.

Cei doi piloţi au fost găsiţi în stare stabilă, dar vor fi totuşi internaţi pentru analize, a precizat aceeaşi sursă.

Ministerul nu a făcut publice detalii despre cauzele prăbuşirii.

Croaţia, membră a UE şi NATO, a cumpărat anul trecut douăsprezece aeronave Rafale second-hand produse în Franţa pentru a înlocui MiG-urile sale învechite.

Primele Rafale sunt aşteptate în Croaţia în 2024.

Prim-ministrul croat Andrej Plenkovic a declarat marţi după-amiază la Tirana că se bucură că ambii piloţi ai MiG-ului-21 al Forţelor Aeriene Croate (HRZ) sunt în viaţă după accidentul de lângă Slatina şi că o anchetă va stabili circumstanţele, adăugând că există în mod clar unele defecţiuni tehnice, notează agenţia HINA.

Ambii piloţi sunt în viaţă, unul dintre ei este rănit, iar aparatul a fost găsit. Acesta a fost un zbor obişnuit de antrenament al HRZ şi a existat în mod clar o defecţiune tehnică ce a cauzat prăbuşirea acestui MiG-21. Cu toate acestea, ancheta va stabili ce s-a întâmplat, a precizat Plenkovic în faţa presei la Tirana, unde participă la un summit UE-Balcanii de Vest.

Momentan, din poziţia mea actuală, nu am alte informaţii, dar mă bucur că piloţii sunt în viaţă, a spus Plenkovic.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus