Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Americanii și-au făcut propriul ”colț” la Sibiu. La ultimul etaj al Bibliotecii Astra

Americanii și-au făcut propriul ”colț” la Sibiu. La ultimul etaj al Bibliotecii Astra

La 11 ani de la deschiderea unui ”raft american” la Sibiu, reprezentanții Ambasadei SUA la București și autoritățile locale au inaugurat un ”colț american” în cadrul Bibliotecii Astra. Unul care acoperă un etaj întreg.

”American Corner” se dorește a fi un program prin intermediul căruia cei doritori să poată afla informații actualizate despre SUA, dar și să poată participa la evenimente culturale, educative sau de învățare a limbii engleze. La Sibiu, acest ”American Corner” a fost inaugurat în după-amiaza zilei de miercuri, la etajul cinci al Bibliotecii județene Astra.

”O bibliotecă asta trebuie să fie: un spațiu al culturii, al socialului, al oamenilor. Când am preluat managementul acestei biblioteci am descoperit acest proiect, ne-am întâlnit cu partenerii din cadrul Ambasadei Americii, am semnat toate actele și am demarat procedurile de amenajare a întregului etaj”, a declarat Răzvan Pop, directorul Bibliotecii Astra. Potrivit lui, în cadrul acestui proiect semnat de arhitectul sibian Tudor Popa a fost reamenajată și terasa aferentă ultimului etaj al clădirii.

Reprezentanții Ambasadei SUA la București au arătat că deschiderea ”colțului american” de la Sibiu reprezintă începutul unui parteneriat de lungă durată. ”Este o zi minunată, ospitalitatea este fantastică, nu ne puteam dori un partener mai bun: Biblioteca Astra este partenerul ideal pentru Ambasada SUA în cadrul acestui proiect. Google îți va da 100.000 de răspunsuri, dar o bibliotecă îți va da răspunsul corect. Dreptul la liber acces la informații este fundamental”, a declarat, printre altele, Timothy Gerhardson, consilierul pentru presă și cultură al Ambasadei SUA la București.

La eveniment au participat și reprezentanți ai Prefecturii, Primăriei și Consiliului Județean Sibiu, dar și ai unor instituții de cultură, religioase sau ale societății civile din județ.

”Colțul American” de la Sibiu este al zecelea de acest fel din România, după cele deschise la Bacău, Baia Mare, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Timișoara și Târgu-Mureș.

Citește și Ambasadorul SUA a donat cărți Bibliotecii Astra. ”Sibiul este un oraș foarte, foarte frumos”

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Daniela

Acum 1 lună

Cu inchisorile ilegale CIA din Romania cum ramane?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus