Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Exercițiu militar internațional în poligonul de la Daia

Exercițiu militar internațional în poligonul de la Daia

Joi, 8 decembrie, de la ora 9.00, în Poligonul Perii Dăii are lor Ziua Distinșilor Vizitatori ai exercițiului de comandament LOYAL LEDA 22 (LOLE22), iar începând cu ora 12.30, la sediul Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est.

Peste 1000 de militari aparținând Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est (HQ MNC-SE), Comandamentului Forțelor Terestre Aliate (LANDCOM) din Turcia, Comandamentului Diviziei Multinaționale de Sud-Est (HQ MND-SE) și experți din structuri NATO și ale Armatei României participă, în perioada 30 noiembrie - 9 decembrie, pe teritoriul mai multor state NATO, la activitățile specifice exercițiului de comandament LOYAL LEDA 2022.

Exercițiul LOLE 22 este organizat și condus de LANDCOM, prin intermediul Centrului de Instruire al Forțelor Întrunite din Polonia (Joint Force Training Center-JFTC) și reprezintă o activitate de instruire desfășurată conform unui scenariu fictiv care urmărește planificarea și conducerea fazei de execuție a unei operații majore întrunite, în cazul activării Articolului 5.

Acest exercițiu confirmă rolul Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est de a asigura integrarea operațională a forțelelor aliate, în sprijinul consolidării arhitecturii de securitate pe flancul estic al Alianței Nord-Atlantice.

Un alt obiectiv al exercițiului este evaluarea personalului Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est în vederea obținerii recertificării nivelului de pregătire pentru conducerea unei operații militare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus