Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
26°C

Topul firmelor cu acționariat austriac din Sibiu, după cifra de afaceri

Topul firmelor cu acționariat austriac din Sibiu, după cifra de afaceri

În județul Sibiu activează aproape 100 de companii cu acționariat 100% austriac, în cadrul cărora muncesc peste 2.000 de angajați.

Companiile cu acționariat austriac din Sibiu nu vor să aprecieze decizia Vienei de a nu susține aderarea României la Spațiul Schengen. Cu toate acestea, unii reprezentanți ai investitorilor austrieci recunosc faptul că „economic nu e bine pentru nimeni”. „Cred că fiecare om a înțeles asta, dar noi nu vrem să comentăm nici ce fac politicienii români, nici cei din Austria”, ne-a spus directorul uneia dintre cele mai mari companii cu acționariat austriac din județul Sibiu. 

Conform bilanțurilor contabile publicate de Ministerul Finanțelor, în anul 2021 cifra de afaceri a primelor zece firme austriece din Sibiu a fost de aproape 820 de milioane de lei.

Prezentăm mai jos topul celor mai mari 5 investitori austrieci din județul Sibiu după cifra de afaceri:

Neveon Romania SRL, fondată în anul 1999, cu sediul în Șelimbăr, are ca obiect de activitate fabricarea materialelor plastice în forme primare. Compania are peste 300 de angajați, o cifră de afaceri de 337,7 milioane lei (2021) și un profit net de 12,8 milioane lei.

Kromberg & Schubert Romania Me SRL, fondată în anul 2005, cu sediul în Mediaș, are ca obiect de activitate fabricarea de echipamente electrice și electronice pentru autovehicule și pentru motoare de autovehicule. Compania are aproape 1.000 de angajați. În 2021 a raportat o cifră de afaceri de 173,7 milioane lei și un profit net de aproape 2 milioane lei. Cei mai buni ani au fost 2015-2017, când a înregistrat afaceri de peste jumătate de miliard de lei și a avut peste 5.000 de angajați.

Matec CNC Technik SRL, fondată în anul 2005, cu sediul în Șura Mică, are ca obiect de activitate Operațiuni de mecanică generală. Compania are 169 de angajați, o cifră de afaceri de 124 milioane lei și profit de peste 4 milioane lei, conform datelor din 2021.

Braun Transporte SRL, fondată în anul 2007, cu sediul în Mediaș, are ca obiect de activitate transporturi rutiere de mărfuri. În 2021 a avut afaceri de aproape 56 milioane lei, iar numărul de angajați este de 132.

Leather & Shoe SRL, fondată în 2007, cu sediul în Sibiu, compania se ocupă cu comerțul cu amănuntul al încălțămintei și articolelor din piele în magazine specializate. Firma are 70 de angajați, în 2021 raportând afaceri de 47 milioane lei și pierderi de 5 milioane.

Citește și: Top 50 cele mai mari companii din Sibiu: cum au trecut acestea peste pandemie

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Articol documentat superficial

Acum 1 an

Kromberg & Schubert Romania Me SRL nu este firma Austriaca si o simpla documentare ar fi fost usor de facut inainte de a arunca informatii false pe piata. Este firma Germana si NU are capital Austriac. Poate ar fi bine venita o corectare a acestei informatii falsa! De curiozitate puteti citi si in ziarul financiar din 14.03.2022: https://www.zf.ro/companii/germanii-de-la-kromberg-schubert-cauta-peste-90-de-oameni-la-fabrica-20620244
Raspunde

Bambolero

Acum 1 an

mai stă ei să verifice, când vine comandă de la partid
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus