Vineri,
23.02.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Sibiul mai face un pas spre transportul metropolitan. S-a obținut finanțare pentru 36 de autobuze

Sibiul mai face un pas spre transportul metropolitan. S-a obținut finanțare pentru 36 de autobuze

Primăria Sibiu anunță obținerea finanțării pentru achiziția a 36 de autobuze electrice destinate transportului metropolitan pentru Sibiu și cele 9 localități periurbane. În acest sens a fost semnat contractul de finanțare din fonduri europene. 

„Am semnat astăzi la București contractul de finanțare din fonduri europene nerambursabile prin PNRR pentru achiziția a 36 de autobuze electrice, ce vor asigura transportul în Municipiul Sibiu și în cele 9 localități care fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan Sibiu: orașele Cisnădie și Ocna Sibiului, comunele Șelimbăr, Sadu, Șura Mică, Șura Mare, Cristian, Poplaca și Roșia. Valoarea investiției este de 124,3 milioane de lei”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Prin proiect se vor achiziționa 36 de autobuze electrice și 48 de stații de încărcare a acestora, atât rapide, cât și lente. De asemenea, este prevăzută achiziția a 71 de stații de încărcare a autovehiculelor electrice sau hibrid care vor putea fi utilizate de publicul larg. Următorul pas în realizarea acestui proiect este elaborarea documentației și demararea procedurii efective de achiziție.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Ion

Acum 1 an

Și noi facem economie la curent !? In sfarsit s-a ajuns la concluzia că resursele de petrol sunt inepuizabile.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus