Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Vizitatorii sunt invitați să hrănească păsările sălbatice din Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului

Vizitatorii sunt invitați să hrănească păsările sălbatice din Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului

Muzeul ASTRA propune vizitatorilor o acțiune specială de observare a păsărilor sălbatice din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, precum și hrănirea lor pe timp de iarnă. Este vorba despre proiectul „Eu ciripesc în muzeu și iarna” care se va derula până la finalul lunii februarie.  

Începând din data de 16 decembrie 2022, până la sfârșitul lunii februarie a anului viitor, pasionații de activități în natură sunt așteptați la intrarea principală pentru a primi pungi cu semințe și o hartă cu locul de amplasare a patru hrănitoare din muzeu. După ce vor hrăni păsările, copiii vor fi recompensați cu o surpriză la poarta principală.

„În anotimpul cald, păsările găsesc cu ușurință hrană, atât de origine vegetală, cât și animală. Odată cu venirea iernii și a temperaturilor scăzute, aceste resurse sunt din ce în ce mai greu de găsit și multe păsări nu supraviețuiesc până în primăvară. Putem ajuta înaripatele să treacă mai ușor peste sezonul rece, prin montarea de hrănitori și alimentarea lor cu semințe, grăsimi naturale și fructe, astfel încât să găsească resursele de hrană de care au nevoie. Alimentarea hrănitorilor se oprește la sfârșitul iernii – începutul primăverii, când apar primele insecte”, spune Raluca Andrei, șef serviciu Educație și Interpretare Patrimoniu Muzeul ASTRA.

Vizitatorii sunt invitați și la expoziția „Cultura populară în opera pictorului Viorel Mărginean”, organizată în colaborare cu fiul artistului, Alexandru Mărginean și găzduită în Pavilionul Muzeal Multicultural, pentru a-și completa experiența ornitologică cu o abordare artistică, de această dată. În sala de expoziție se pot observa și identifica păsări din România și Europa transpuse într-o manieră proprie în lucrările de pictură.

Cu ajutorul unei fișe de lucru, material realizat în colaborare cu cercetătorul Liviu Pripon, ornitolog pasionat, se poate realiza o paralelă între păsările existente în mediul natural și păsările reprezentate de pictor în două dintre lucrările sale și se vor putea descoperi detalii despre păsările identificate și sunetele produse de acestea, prin intermediul unui cod QR. Aceste activități se pot desfășura individual sau în grup în Muzeul în aer liber și în sala de expoziție, în perioada 16 decembrie 2022 – 28 februarie 2023, între orele 09.00 – 16.30.

Intrarea în muzeu și participarea la activitatea de hrănire se face în baza abonamentului sau biletului de intrare. Acțiunea de observare și hrănire a păsărilor pe timp de iarnă a fost inițiată în anul 2018, în colaborare cu Societatea Ornitologică din România.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus