Vineri,
26.04.2024
Innorat
Acum
6°C

Bugetul pentru Anii Drumeției 2023 – 2024, pus sub semnul întrebării de consilierii PSD în ședința de Consiliu Județean

Bugetul pentru Anii Drumeției 2023 – 2024, pus sub semnul întrebării de consilierii PSD în ședința de Consiliu Județean

Pe Ordinea de Zi din cadrul Ședinței de Consiliu Județean care a avut loc astăzi, 22 decembrie, s-a aflat spre aprobare și „Protocolul de colaborare pentru implementarea Programului Anii Drumeției în perioada 2023-2024”. Consilierul PSD Laura Barac a anunțat că ea și colegii de partid se vor abține de la vot pentru că nu sunt de acord cu defalcarea sumelor în cadrul acestui program.

Imediat ce a fost anunțat proiectul de hotărâre care stabilește protocolul de implementare al programului „Anii Drumeției” pentru 2023 – 2024 consilierul PSD Laura Barac a ridicat problema banilor alocați.

„Consilierii județeni ai PSD se vor abține la acest proiect de pe Ordinea de zi, nu pentru că ar avea ceva împotriva proiectului în sine, ci pentru modalitatea pentru care ați înțeles defalcat sumele. Și mă refer la 940 de mii de lei, respectiv 100 de mii,  în total 1.040 cheltuieli cu investițiile și 700 de mii de lei, respectiv 780 de mii de lei cheltuieli cu promovarea și personalul. Apreciem că modalitatea în care ați înțeles să repartizați aceste sume nu este tocmai corectă sau nu este oportună, sens în care ne vom abține și poziția noastră a fost exprimată și în cazul Comisiei de Specialitate de buget finanțe”, a spus aceasta.

Cel care a dat explicații a fost Alin Chipăilă, președintele Asociației Județene pentru Turism Sibiu, prin care se derulează acest program.

„Aceste cheltuieli au fost făcute în baza ofertelor pe care le avem pentru echipa de management de proiect și a calculelor pentru investițiile necesare traseelor pe care ni le propunem să le amenajăm și să le revizităm și să le întreținem în perioada 2023 – 2024. Specialiștii cu care lucrăm sunt într-un număr considerabil și acesta este raportul dintre forța de muncă și investiții. Aceste cheltuieli au făcut obiectul unui audit care a fost prezentat Consiliului Județean. Suntem în auditare și cu cele din 2022 și în continuare vom prezenta situații la modul de cheltuire al banilor către CJ prin intermediul acestui program”, a spus Chipăilă.

Consilierul PSD nu s-a lăsat convins.

„Din ce am văzut în raportul prezentat, numărul de kilometri propus spre reabilitare și mentenanță sunt mai mici în 2023 decât în 2022, pe de o parte, iar pe de altă parte în cadrul ședinței de CJ când am solicitat informații suplimentare cu privire la modalitatea de cheltuire a sumei de 200 de mii de lei pentru organizarea acelei gale nu ni s-a furnizat în concret alte aspecte de acest gen. Deci, din punctul meu de vedere răspunsul domnului director nu este lămuritor”, și-a întărit decizia Laura Barac.

În urma acestei remarci, Daniela Cîmpean a precizat că toți consilierii județeni vor primi pe e-mail o dare de seamă a sumelor cheltuite pe gală subliniind că bugetul pentru program i se pare unul echilibrat.

„Eu personal, dar și colegii mei, atunci când ni s-a prezentat acest buget am considerat că este unul echilibrat, un buget care corespunde cerințelor pe care noi le avem de la acest program și vi-l propunem spre aprobare în această ședință”, a spus Cîmpean.

Referitor la numărul de kilometri Chipăilă a explicat faptul că propunerea este mai mică ca număr din cauza complexității și a dificultății traseelor. „Intervenția în munții Lotrului va fi mult mai dificilă decât în celelalte zone. Vor fi probleme de acces pentru materialele de construcții și o infrastructură mai deteriorată decât în cealaltă zonă. De aceea numărul de kilometri este mai redus”, a spus acesta.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 23 de voturi pentru, un vot împotrivă și patru abțineri.

  

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

4 comentarii

Emil

Acum 1 an

Frumoasă țară, păcat că-i locuită...Mare adevăr spunea Alexandru Vlahuță.

Raspunde

Elzoroaba

Acum 1 an

Ai citit tu Vlahuță, sau așa a venit comanda de la ferma de postaci? Sau ai atâtea cărți în cap, de ai confundat cu Negruzzi? :)

Raspunde

L

Acum 1 an

Bai baieti voi credeti ca faceti poteci de plimbare fara acordul bolsevicilor ?...pai ce va credeti...luptatori anticomunisti carpatini ?

Raspunde

Alex

Acum 1 an

Alte "proiecte" de sifonat bani .. bai nene, daca tot au asa buget, de ce trebuie sa le platesti ghizii ? De ce nu sunt platiti din proiect ? Ca vad o gramada de bani acolo ..

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus