Joi,
13.06.2024
Partial Noros
Acum
25°C

Vladimir Putin a participat la lansarea la apă a unei fregate înarmate cu noile rachete hipersonice de croazieră Zircon

Vladimir Putin a participat la lansarea la apă a unei fregate înarmate cu noile rachete hipersonice de croazieră Zircon

Preşedintele rus Vladimir Putin a participat miercuri la lansarea la apă a unei fregate înarmate cu noile rachete hipersonice de croazieră Zircon, despre care a afirmat că sunt unice în lume, relatează Reuters, citat de Agerpres.

"De această dată nava este echipată cu cel mai nou sistem de rachete hipersonice - Zircon -, care nu are analog", a declarat Putin într-o videoconferinţă cu ministrul apărării Serghei Şoigu şi cu Igor Krohmal, comandantul fregatei "Amiralul Flotei Uniunii Sovietice Gorşkov".

"Vreau să urez echipajului navei succes în serviciul lor pentru binele Patriei", a mai spus liderul de la Kremlin.

Ministrul Şoigu, care a precizat că fregata va naviga prin Oceanul Atlantic, Oceanul Indian şi Marea Mediterană, a subliniat că rachetele hipersonice Zircon pot învinge orice sistem de apărare antirachetă, putând atinge o viteză de nouă ori mai mare decât a sunetului şi având o rază de acţiune de peste 1000 de kilometri.

Rusia, China şi SUA sunt angajate în prezent într-o competiţie a armelor hipersonice, menţionează Reuters.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus