Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Accidente rutiere regizate, în Argeș, pentru obţinerea banilor din asigurări. Prejudiciul este de aproximativ 80.000 de euro

Accidente rutiere regizate, în Argeș, pentru obţinerea banilor din asigurări. Prejudiciul este de aproximativ 80.000 de euro

Mai multe persoane sunt cercetate de autorităţile din Argeş într-un dosar de înşelăciuni privind asigurările, anchetatorii arătând că, pentru obţinerea banilor de la societăţile de asigurare - reasigurare, erau regizate accidente rutiere în cadrul cărora autovehiculele erau distruse intenţionat.

Conform datelor comunicate, miercuri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au efectuat 14 percheziţii domiciliare, la sediul unei societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat specializat în înşelăciuni privind asigurările.

"Din cercetări s-a stabilit că, în perioada ianuarie 2016-august 2019, trei persoane au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat alte trei persoane, cu scopul de a obţine, în mod repetat, la diferite intervale de timp, sume de bani de la societăţile de asigurare - reasigurare, prin solicitarea şi primirea plăţilor necesare efectuării reparaţiilor unor autovehicule distruse, în mod intenţionat, în cadrul unor accidente de circulaţie regizate, prezentate ca fiind accidente de circulaţie reale. Autoturismele avariate ar fi fost reparate la aceeaşi societate service auto, prejudiciul creat în dauna societăţilor de asigurare şi reasigurare fiind de aproximativ 80.000 de euro", arată sursa citată de Agerpres.

Şase persoane vor fi conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

Activităţile de percheziţie domiciliară s-au desfăşurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş, şi al specialiştilor criminalişti din cadrul Serviciului Criminalistic Argeş. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus