Duminică,
05.02.2023
Ceata
Acum
-5°C

3 mituri despre poker demontate

3 mituri despre poker demontate

Apreciat la nivel mondial, jocul de poker este în continuă dezvoltare. Constant apar strategii noi, jocul capătă noi formate inovative și sunt dezvoltate platforme pe care utilizatorii se pot distra la cel mai înalt nivel, în special în mediul online.

Indiferent că vorbim despre amatori sau profesioniști, jocul de poker are un farmec aparte, fiind unul dintre puținele care poate să genereze adrenalină și distracție. Dar, pe măsură ce jocul evoluează, apar și mituri despre jocul de poker, iar pe cele mai cunoscute le vei găsi explicate și demontate în rândurile următoare.

1. Pokerul este un joc de noroc

Deși face parte din categoria de jocuri de noroc, tot mai puțini oameni consideră că merită catalogat astfel. Explicația este foarte simplă: oricât de mult noroc ai avea, pe termen lung nu poți avea succes la poker. Acest joc este mai degrabă unul de abilități, unul în care strategia și îndemânarea joacă un rol mult mai important decât norocul.

Sigur, un începător poate avea noroc o mână sau două, dar când se trage linie, șansele ca să ajungă mereu în premii sunt foarte mici. E imposibil ca mână după mână să ai noroc fără să ai abilități bine definite. Pe de altă parte, poți fi destul de ghinionist, dar, dacă ai abilități și strategii potrivite, poți avea succes în poker.

Diferențele între un jucător slab și unul priceput se văd rapid. Cei pricepuți știu când să dea fold, când să pluseze și își calculează cu atenție pașii. În schimb, începătorii, care se bazează doar pe noroc, obișnuiesc să meargă all in chiar și când situația nu o cere sau renunță la mâini favorabile foarte ușor.

Iar un argument care vine să susțină ideea că pokerul este un joc de abilități este acela că la mesele de la marile turnee ajung în mare măsură cam aceeași jucători. Spre exemplu, americanul Phil Hellmuth a câștigat nu mai puțin de 16 brățări la World Series of Poker. Să fie el cel mai norocos din lume? Nici gând. El este un jucător de top, cu abilități peste medie, motiv pentru care înregistrează rezultate notabile la multe turnee. Numai la WSOP a reușit să intre în bani de 188 de ori. Dar dacă norocul ar fi fost chiar atât de important în poker, cu siguranță nu ar fi putut avea doar el noroc de atâtea ori. De fapt, numărul celor care consideră pokerul un joc de abilități este atât de mare încât în ultimul deceniu s-a discutat destul de serios despre posibilitatea de a fi transformat în sport la Jocurile Olimpice. Momentan totul este la nivel de discuție, dar nu este exclus ca acest lucru să se întâmple în anii următori.

2. Îți poți îmbunătăți abilitățile cu jocuri gratuite

Operatorii de online poker le oferă utilizatorilor constant posibilitatea de a participa la turnee freeroll. Acestea nu au taxă de participare și reprezintă o modalitate bună de a te obișnui cu jocul și de a-ți exersa anumite strategii. Totuși, când nu există o miză financiară este mult mai greu să progresezi. Când în joc este pus un pot mai mare decât cel oferit la turneele freeroll, când joci din banii tăi, șansele să te concentrezi mai bine sunt ceva mai mari. Asta deoarece nimeni nu își dorește să piardă, competitivitatea fiind un mare avantaj al jocului de poker.  

Inclusiv adversarii tăi s-ar putea să nu trateze jocul la cel mai înalt grad de concentrare la jocurile gratuite. Cel mai probabil nu-ți vor oferi acea concurența acerbă de care ai nevoie pentru a progresa. Din acest motiv, turneele freeroll pot avea mai degrabă rolul de a te acomoda cu platforma, de a învăța elementele de bază, însă s-ar putea să nu aducă progresul mult dorit.

3. Este ușor să ajungi profesionist

O greșeală pe care unii jucători o fac este să crească foarte rapid nivelul și să creadă că a fi profesionist în poker este ceva ce poți obține foarte ușor. Pentru a reuși acest lucru ai nevoie de abilități precum forță mentală, răbdare ridicată, disciplină personală, gestionarea bugetului și a timpului, alături de capacitatea de a gestiona foarte bine mâinile de poker.

Așadar, toți cei care au devenit profesioniști în poker merită respect deoarece cu siguranță drumul nu a fost lipsit de obstacole. În poker situația este la fel ca în orice alt sport. Sunt mulți cei care încearcă să fie profesioniști, însă când se trage linie numărul celor care izbăvesc cu adevărat este mult mai mic. Așadar, gândește-te de două ori înainte de a-ți propune să fii profesionist în poker dacă acesta este drumul pe care îl dorești deoarece va trebui să faci și sacrificii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus