Miercuri,
21.02.2024
Innorat
Acum
4°C

Directorul medical al Institutului Inimii din Cluj: ”Medicii ar trebui să lucreze sau la stat sau la privat. Nu în ambele locuri”

Directorul medical al Institutului Inimii din Cluj: ”Medicii ar trebui să lucreze sau la stat sau la privat. Nu în ambele locuri”

Directorul medical al Institutului Inimii “Nicolae Stăncioiu ” din Cluj-Napoca, Adrian Molnar, susţine că medicii ar trebui să lucreze ori la stat, ori la privat, nu în ambele locuri, precizând că atunci când se va rezolva această problemă, o mare parte din problemele sistemului sanitar românesc ar dispărea, informează News.ro.

“Cred că aici este una dintre problemele mari ale sistemului medical românesc. Această interferenţă privatul cu spitale de stat. După părerea mea, medicii ar trebui să lucreze sau la stat, sau la privat. Nu în ambele locuri. Atunci când se va rezolva această problemă, o mare parte din problemele sistemului sanitar românesc ar dispărea. Nu se poate ca un medic să lucreze dimineaţa la stat şi după amiază la privat în aceeaşi specialitate, cu bolnavi de acelaşi tip. Nu se poate ca medicul care lucrează la stat să îndrume pacienţii din spitalele de stat, din ambulatoriile de stat, să le îndrume către privat, spunându-le că nu vor beneficia de aceleaşi servicii la stat ca şi la privat, că nu sunt aceleaşi materiale, că nu au aceleaşi resurse. Nu este adevărat, nu este deloc adevărat. Cel puţin în specialitatea mea şi în specialităţile conexe cu specialitatea mea se lucrează cu exact aceleaşi materiale şi la stat, şi la privat, aceiaşi oameni lucrează şi la stat şi la privat, diferenţa este că la stat pacienţii sunt trataţi gratuit, pe când la privat pacienţii trebuie să plătească”, a declarat Adrian Molnar, luni, la Prima News.

El a mai afirmat că nu i se pare corect ca un medic dintr-un centru universitar să aibă acelaşi salariu cu un medic dintr-un centru mult mai mic.

“Nu consider corect, de exemplu, ca un chirurg, dintr-un centru mare universitar cum este Clujul să aibă acelaşi salariu cu un medic dintr-un centru mult mai mic. Gândiţi-vă la ce stres, la ce gărzi are un medic în Cluj, care rezolvă toate problemele complexe şi ce stres are un medic într-un oraş mai mic unde dacă are o urgenţă pe zi sau una pe săptămână pe care trebuie să o rezolve, pentru că majoritatea urgenţelor le trimit tot spre Cluj sau spre Tîrgu Mureş, sau spre Iaşi. S-a pus această problemă la nivel de minister, a diferenţierii salariilor în funcţie de centrul unde lucrează. Nu poţi să compari un coleg de-al meu care face serviciul de gardă la chirurgie cardiacă şi care are de rezolvat nişte urgenţe majore cu un medic de medicină generală dintr-un oraş mic din provincie care nu face nimic sau face foarte puţin sau care cum are o urgenţă o trimite la Cluj”, a explicat Adrian Molnar.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Emil

Acum 1 an

Alearga dupa doi iepuri si nu prind nimic. Saracie la stat, saracie si la privat.
Raspunde

Norm

Acum 1 an

Personajul de mai sus comenta că pentru medici e săracie. Săracie la stat 10.000-13.000 RON (asigurat) + 10.000 Ron săracie la clinica privată fugind mai repede de la stat + 6.000-9.000 RON la facultăți + 5.000-6.000 RON micile atenții să nu uite de pacient când îl doare SARĂCIE!!!!
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Americanii au venit in Romania degeaba ca mafia, talharia si coruptia endemica a marit decalajul dintre salariile medicilor romani si cei americani. https://360medical.ro/stiri/salariile-medicilor-continua-sa-creasca-in-sua-topul-celor-mai-bine-platite-specialitati-medicale/2022/04/24/amp/
Raspunde

Marius

Acum 1 an

nu doua sunt trei oportunitati : stat, privat si invatamant superior .Evident majoritatea performeaza in cel putin 2. Fiecare dintre cele 3 oportunitati au finantari separate. Pacientii in proporteie covarsitoare au o singura finantare si atunci sufera. Care ar fi solutia ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus