Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
17°C

Vizitele în școli, activitățile de ecologizare și proiectele de conștientizare, printre cele mai importante acțiuni Adi ECO Sibiu în anul 2022

Vizitele în școli, activitățile de ecologizare și proiectele de conștientizare, printre cele mai importante acțiuni Adi ECO Sibiu în anul 2022

În anul 2022 Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Eco Sibiu a continuat proiectele și acțiunile în ceea ce privește conștientizarea importanței colectării selective și a continuat, prin evenimentele organizate, să le arate oamenilor cât de mult contează fiecare din acțiunile noastre pentru mediul înconjurător.

Proiecte cu copii și despre copii

ADI Eco Sibiu a susținut proiectul „Ne jucăm și curățăm”, ajuns în anul 2023  la a treia ediție. De-a lungul a patru evenimente, personajele colectării separate în Sibiu: PetRică, Tanti Rezi, BioRel, Mărie-Hârtie și Miticlă, au mers prin diferite cartiere ale orașului, unde au luat parte la acțiuni de ecologizare și le-au arătat copiilor cu ajutorul tehnologiei 3D ce se întâmplă cu gunoaiele aruncate de ei.

Un alt proiect susținut de ADI Eco Sibiu, adresat tot copiilor, a fost „Lăsați copii să vă vorbească despre deșeuri” și a avut loc toamna aceasta. Copii din mai multe școli au vizionat filmulețe interactive și interesante despre colectarea selectivă, au vorbit cu personajele colectării selective și au putut să-și satisfacă orice curiozitate referitoare la deșeuri și la modul în care acestea trebuie aruncate.

Partener ARTmania

În cadrul festivalului ARTmania care a avut loc loc între 22-24 iulie 2022 la Sibiu, ADI ECO Sibiu a fost partenerul Fepra pentru activități de reciclare și concursuri cu premii special create pentru participanții la ARTmania festival.

Vizite în școli

Echipa ADI Eco Sibiu a făcut, de asemenea, vizite în școli împreună cu super-eroii colectării separate. Fiecare elev a primit un caiet A5 dictando confecționat din hârtie reciclată. Miticlă, Mărie-Hârtie, PetRică, aBiorel și Tanti Rezi le-au spus copiilor cât de important este să colecteze separat deșeurile, să evite risipa de hârtie printată și să recicleze mai ales hârtia, un deșeu omniprezent în viața școlară.

În luna octombrie ADI Eco a vizitat Școala Gimnazială Ocna Sibiului, Școala Gimnazială Cristian, Școala Gimnazială Ion Albescu Boița. Tot în luna octombrie ADI Eco a ajuns la școala din Loamneș, Păuca și Orlat, cei mici primind și materiale informative.

În noiembrie Adi Eco Sibiu a ajuns la școala Gimnazială Aurel Decei din Gura Râului, la școala din Nocrich la Marpod și la Liceul August Treboniu Laurian din Agnita.

Drumeție pentru curățenie

Tot în acest an, ADI Eco s-a alăturat programului „Anii Drumeției” într-o drumeție pentru curățenie. Alături de voluntari și de reprezentanți ai Consiliului Județean, echipa a ajutat la strângerea gunoaielor de pe traseele stabilite.

Ziua Muntelui la Râu Sadului 

Nici Ziua Muntelui nu a trecut neobservată. Aceasta a fost sărbătorită la Râu Sadului printr-o acțiune de ecologizare, la care a luat parte și echipa ADI Eco Sibiu. Acțiunea a avut scopul de a atrage atenția încă o dată asupra necesității protejării naturii și asupra modului în care tratăm mediul înconjurător.

Anul s-a încheiat cu o campanie de informare și ecologizare organizată alături de studenți ai Universității Lucian Blaga din Sibiu.

„Așa a fost pentru noi anul 2022. Suntem fericiți și ne bucurăm pentru fiecare proiect și acțiune în parte la care am participat. Noi suntem responsabili de o lume mai bună, iar viitorul stă în mâinile noastre. Anul 2023 este promițător și sperăm să facem cel puțin la fel de multe pe cât am făcut în anul 2022”, arată reprezentanții Adi Eco Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus