Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Bugetul local al comunei Racovița, cel mai mare buget din istoria comunei

Bugetul local al comunei Racovița, cel mai mare buget din istoria comunei

Marți, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Racovița a fost adoptat, cu unanimitate de voturi, bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2023.

În cadrul ședinței, doamna primar Andreea Voicu a adus la cunoștința cetățenilor că în acest an comuna beneficiază de un buget generos, cel mai mare buget de până acum, axat pe proiecte de investiții majore:

„Bugetul local pentru acest an este un buget foarte generos, un motiv de mare bucurie pentru comunitate. Veniturile comunei Racovița pe anul 2023 sunt previzionate în valoare de 26.635.470 lei, iar cheltuielile în valoare de 29.227.470. Putem observa că față de anul trecut veniturile s-au triplat și că bugetul din acest an este cel mai mare buget de până acum al comunei.”

Cheltuielile pentru secțiunea de funcționare sunt bugetate în valoare de 6.894.470 lei, iar pentru secțiunea de dezvoltare, unde sunt cuprinse toate proiectele de investiții finanțate din fonduri externe sau de la bugetul local, în valoare 22.333.000 lei.

Veniturile proprii ale comunei Racovița sunt în valoare de 4.630.050 lei. aprox 926.000 euro, iar fondurile atrase din surse externe, respectiv fonduri europene și fonduri guvernamentale, însumează 19.741.000 lei, aprox. 3.950.000 euro.

Cele mai importante investiții ale Primăriei Comunei Racovița sunt direcționate pentru modernizarea străzilor și pentru educație.

Semințele puse în primii doi ani, au început să rodească. Majoritatea proiectelor depuse spre obținerea finanțării, au fost aprobate. Printre cele mai importante fiind:

- Modernizarea străzilor din loc. Racovița și loc.Sebeșu de Sus, aflat la finalul procedurii de licitație publică pentru atribuirea contractului de execuție lucrări (Anghel Salyigny),

- Modernizarea și eficiența energetică a celor două școli din comunitate, respectiv Școala Gimnazială Racovița și Școala Primară Sebeșu de Sus (PNRR și AFM),

- Electrificarea Văii Lupului (SDEE),

- Amenajarea locului de joacă pentru copii în Sebeșu de Sus (AFIR),

- Construire sală de sport în loc. Racovița (CNI),

- Realizarea Centrului de Colectare a deșeurilor prin Aport Voluntar (PNRR),

- Implementarea conceptului de Smart Village printr-un sistem de digitalizare a serviciilor publice (PNRR),

- Stații de încărcare pentru vehicule electrice (PNRR),

- Transpunerea în format GIS a PUG-ului (PNRR) și elaborarea de PUZ Coprine  și PUZ Valea Lupului (PNRR).

În plus, față de aceste proiecte pentru care s-a obținut finanțare externă, avem proiectele de investiții finanțate din bugetul local și anume: construcția Capelei Mortuare în Sebeșu de Sus, reabilitarea rețelei de apă pe strada În Bălți. realizarea căminelor de apometre în sat Sebeșu de Sus și finalizarea proiectului de alimentare cu apă în satul Sebeșu de Sus.

Sunt și proiecte de investiții pentru care încă așteptăm răspuns de la finanțator sau pentru care încă nu sunt disponibile surse de finanțare, dar sunt sigură că vom găsi soluții cât de curând.

„Veștile bune pentru toți cetățenii comunei Racovița, le aduc cu mare bucurie și entuziasm! Facem treabă bună împreună și aș dori să mulțumesc atât angajaților din primărie, cât și consiliului local, dar mai ales tuturor celor care au sprijinit demersurile pentru dezvoltarea comunității noastre. Doamne ajută, să fim sănătoși să implementăm și să finalizăm cu succes toate proiectele” a declarat primarul comunei, Andreea Voicu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus