Duminică,
17.08.2025
Cer Senin
Acum
19°C

Cea mai bună șaorma din Sibiu, bătălia finală: Levant vs. Florian

Cea mai bună șaorma din Sibiu, bătălia finală: Levant vs. Florian

Să îți dai cu părerea despre care șaorma e mai bună e ca și cum i-ai da indicații lui Marius Măldărășanu cu cine să joace în următorul meci al FC Hermannstadt: oricine poate să facă asta, mai ales anonim pe internet.

Săptămâna trecută a circulat pe rețele sociale din zona noastră un clip video cu un tip care după ce a mâncat șaorme din diverse locuri de prin Sibiu a ajuns la concluzia că cea mai bună este cea de la Levant, un fast-food micuț deschis de câteva zile în fața Pieței Rahova. Argumentele invocate sunt multiple.

Cu prima ocazie le-am făcut o vizită și am constat cu bucurie că bucătarul vine din Orientul Mijlociu, deci gătește ca la mama lui acasă. Carnea o lasă la condimentat o jumătate de zi înainte de a o perpeli la grill, iar în șaormă pune condimente autentice și sosuri de care n-am auzit niciodată când am comandat o șaroma în România, precum cel de rodii.

Învățați cu șaromele ”cu de toate” care se găsesc pe toate drumurile, avem impresia că gustul predominant trebuie să fie cel de ketchup cu maioneză. Nimic mai greșit. La Levant vă garantez că șaorma n-are nimic de-a face cu ce suntem obișnuiți prin România. Seamănă ca aspect general, însă de la prima mușcătură simți că gustul dominant se bazează pe condimente exotice. Să pui atâtea ingrediente într-o îmbucătură și rezultatul să fie unul echilibrat, nici prea gras, nici prea acid, asta înseamnă tradiție și talent. Pe urmă, contează și textura, carnea la Levant este tocată mărunt, salata și legumele adaugă o consistență crocantă, iar sosurile devin cireașa de pe tort, încununează preparatul. Levant mi-a arătat că o șaroma poate fi o experiență culinară, nu o adunătură de grăsimi noaptea la 3 când ieși din club.

șaorma levant sibiu

Lucrurile se puteau se puteau încheia aici fără probleme, dacă în comentariile videoclipului nu venea cineva cu sugestia că cea mai bună șaorma din Sibiu ar fi cea de la Florian Shaorma. Firesc, a doua zi am comandat de la Florian și am primit o porție de mâncare cât pentru toată ziua. O șaorma mare la lipie de la Florian este cam cât un bebeluș, nu exagerez. Tot ca pe-un bebeluș, trebuie s-o ții cu două mâini, altfel cade pe jos. Preparatul lui Florian este absolut delicios, mult mai apropiat de inima românilor. Știi șaroma aia din copilărie pe care o mâncai când ieșeai cu prietenii în oraș cu banii primiți de Crăciun de la bunici? Aia e! Efectiv te lingi pe degete.

Culmea este că deși Levant și Florian fac șarome folosind 90% aceleași ingrediente, rezultatele sunt foarte diferite. Una este o excursie în Arabia, închizi ochii când muști și simți cum te arde dogoarea nisipului, alta este o odă adusă stomacului, o simfonie urbană.

Prețurile între cele două sunt similare, în jur de 26 de lei o șaroma mare, 15-17 lei una mai mică, dar suficient să te saturi.

În concluzie, cea mai bună șaorma din Sibiu este cea de la Levant, dacă vrei să simți aromele autentice orientale. Dacă vrei să te ții de burtă sau să ai mustrări de conștiință că ai mâncat prea mult, cea mai bună șaorma din Sibiu este cea de la Florian.

șaorma florian

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

15 comentarii

Papa di Gio

Acum 2 ani

Păi și cea de la Florian unde se găsește???
Raspunde

Kokos

Acum 2 ani

La parterul blocului cu 17 etaje de lângă Lidl Selimbar.

Raspunde

Sparrow

Acum 2 ani

La Florian, nu e clar?
Raspunde

Sergiu Diminte

Acum 2 ani

pe aplicatia Tazz, de exemplu
Raspunde

Scooby

Acum 2 ani

Acolo, unde se strica masinile, pe banda de accelerare spre Calea Dumbravii.
Raspunde

Somelierul de Saorme

Acum 2 ani

Sos de rodie au de ani de zile in Brasov la Azima. (Cea mai buna saorma pe care am mancat-o in tara asta)
Raspunde

Saormeria salveaza Romania

Acum 2 ani

Un articol vrednic de premiul Pullitzer si jurnalisti demni de NY Times!
Raspunde

Ion

Acum 2 ani

google maps si-o gasiti linga MINDRA la parter bloc
Raspunde

Un sibian

Acum 2 ani

aia de la Florian e DUBIOASA...am luat odata, never ever!!!
Raspunde

Jony

Acum 2 ani

Cea mai buna clar la Turkish ,Sish si Spartan ..in rest la cele consacrate lanturi locale au niste preturi de te pisca ochii si n-au nicio treaba,nici cartofi nu au in ele la 25-30ron..Florian poate vinde shaorma/kebap.imennse si ok la un pret foarte bun .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Muresan

Acum 2 ani

Numai cand vad cum arata imi piere pofta. De altfel, nu sunt shaormist. Prefer o ciorbita!
Raspunde

Vasile ot vasile

Acum 2 ani

Șaorma cea mai bună e aia care-ți place...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Adi

Acum 2 ani

Azi am mâncat shaorma de la Levant. Nimic interesant. Cartofii făinoși, gust fad. Cu siguranță acesta este un articol platit.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Adi

Acum 2 ani

Am incercat Levant. Nimic interesant, nu se merita. A fost un articol platit. Rusine
Raspunde

Samuel

Acum 9 luni

Nu mă consider un expert in shaorme/kebab dar am mâncat multe shaorme la viața mea din diferite județe si tari, si pot zice ca din punctul meu de vedere cea mai buna shaorma din Sibiu este la crys kitchen si de la Mesopotamia, de obicei nu imi plac shaormele de la brenduri mari cum ar fi Spartan sau Dabo, dar calitatea e foarte buna si gustul la fel, si recent au scos la meso shaorme de pui care sunt foarte bune. Dar, atat crys kitchen cat si meso au o problema comuna, sunt foarte scumpe, o farfurie cu vita la crys te poate costa aprox. 40 de lei si cantitatea este destul de putina, si acelasi lucru se intampla cu mezo, o farfurie mare te poate costa peste 40 de lei. Am mancat si de la levant cam toate shaormele, si singura care ma impresionat este cea orientala, dar in general shaormele nu sunt ceva iesit din comun. Am mancat si de la shish, istanbul kebab,florean, turkish si cibin dar calitatea lasa de dorit, la one kebab este decent.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus