Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Cutremur în Croația, resimțit până în Italia. La Trieste, oameni au ieșit pe străzi

Cutremur în Croația, resimțit până în Italia. La Trieste, oameni au ieșit pe străzi

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 pe scara Richter a fost resimțit în această dimineață, joi, 16 februarie, în nordul insulei croate Krk, la 88 de kilometri de granița cu Italia, la San Dorligo della Valle (Trieste), anunță Corriere della Sera.

Știrea a fost transmisă de Centrul seismologic european mediteranean (Emsc). Potrivit primelor informații, cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, la patru kilometri în largul insulei, la aproximativ 37 de kilometri sud-est de Rijeka. Cutremurul a fost resimțit în toată partea de vest a Croației.

De asemenea, pământul s-a cutremurat în nord-est, în toată regiunea Friuli Venezia Giulia și în zona extremă a provinciei Veneția.

În Trieste, unele clădiri au fost evacuate, iar oamenii au așteptat replicile pe străzi. O serie de verificări structurale sunt efectuate de către autoritățile de protecție civilăînsă pentru moment, nu sunt raportate pagube la clădiri sau persoane rănite.

Sursa foto: Centrul seismologic european mediteranean 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus