Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Un jurnalist a fost împuşcat mortal şi un altul rănit în Florida în timp ce relatau despre o crimă

Un jurnalist a fost împuşcat mortal şi un altul rănit în Florida în timp ce relatau despre o crimă

Un bărbat înarmat a deschis focul împotriva a doi jurnalişti de televiziune care relatau miercuri în direct despre o crimă într-o suburbie a oraşului Orlando, statul american Florida, omorându-l pe unul dintre ei şi rănindu-l pe celălalt, după care a împuşcat mortal o fetiţă de 9 ani şi a rănit-o pe mama acesteia într-o casă din apropiere, au anunţat autorităţile locale, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Suspectul - Keith Melvin Moses, un tânăr de 19 ani - a fost arestat la scurt timp după aceste atacuri, comise la distanţă de o stradă în suburbia Pine Hills, a declarat şeriful comitatului Orange, John Mina.

Moses a fost reţinut ca suspect în ambele atacuri şi a fost acuzat oficial de uciderea unei tinere care fusese împuşcată într-o maşină cu câteva ore mai devreme, o crimă despre care relatau cei doi jurnalişti atunci când au fost atacaţi, a indicat şeriful.

El a spus că jurnaliştii sunt un reporter şi un fotograf ai televiziunii Spectrum News 13, deţinută de Charter Communications, din Florida, însă nu le-a precizat identitatea.

Atât jurnalistul supravieţuitor, cât şi femeia împuşcată sunt în stare critică, a afirmat el.

Potrivit şerifului, nu a fost stabilit un mobil pentru niciunul din atacuri, dar se crede că Moses se cunoştea cu prima victimă.

John Mina a mai spus că nu ştie dacă jurnaliştii au fost împuşcaţi în această calitate, precizând că automobilul lor nu era inscripţionat cu sigla postului TV. Ei se aflau în maşină sau lângă aceasta atunci când au fost împuşcaţi.

Suspectul, care era înarmat cu un pistol în momentul reţinerii, a mai fost arestat deja de mai multe ori pentru infracţiuni cu armă de foc şi furt.

'Aceasta este încă o aducere aminte că jurnalismul este o profesie periculoasă şi criminalii şi cei despre care se relatează pot deveni violenţi faţă de reporterii care îşi fac munca', a transmis Clubul Naţional de Presă, care i-a îndemnat pe toţi reporterii de teren să îşi ia măsuri suplimentare de precauţie.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a postat un mesaj de condoleanţe pe Twitter.

foto  captura video twitter

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus