Joi,
01.06.2023
Ploi Moderate
Acum
23°C

Vacanță obligatorie la Bâlea Lac. Mai mulți turiști nu mai pot coborî decât luni, telecabina nu funcționează din cauza vântului puternic

Vacanță obligatorie la Bâlea Lac. Mai mulți turiști nu mai pot coborî decât luni, telecabina nu funcționează din cauza vântului puternic

Mai multe familii de turiști care au mers sâmbătă, 25 februarie, la Bâlea Lac și au înnoptat la cabană sunt nevoite să rămână aici până luni, din cauza vântului foarte puternic, anunță Libertatea.

Duminică dimineață, oamenii au vrut să coboare, dar administratorii telecabinei i-au anunțat că instalația pe cablu este oprită din cauza codului portocaliu de vânt și instabilitate atmosferică.

Șeful Salvamont România, Sabin Cornoiu, a declarat că, cel mai probabil, turiștii vor pleca de la cabana Bâlea Lac luni, 27 februarie.

„Singura variantă să mai plece în seara aceasta este dacă mai scade vântul. Să vă explic. Vântul activează senzorii de la telecabină si aceștia nu permit pornirea, totul este automatizat, nu pleacă telecabina singură, nu de noi depinde”, a spus Cornoiu.

El a precizat că o variantă ar mai fi coborârea pe jos, dar pentru că temperaturile sunt ridicate, iar turiștii se află la peste 2.000 de metri altitudine și nu sunt pregătiți, durata de coborâre ar fi de aproximativ patru ore.

„În aceste condiții, cel mai probabil, vor rămâne și în această noapte la cabană. Nu vor plăti nimic, cei de la cabană au spus că este caz de forță majoră. De asemenea, vă mai pot spune că turiștii vor primi si documente ca să poată să se justifice la serviciu, pentru că mulți lucrează mâine”, a mai spus șeful Salvamont România.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 3 luni

Nebuni de legat. Nu urci pe munte, mai ales iarna in Fagaras, fara minim 7-10 zile rezerva pentru neprevazut si necesarul de supravietuire.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus