Sâmbătă,
02.12.2023
Innorat
Acum
16°C

Stai la casă în Sibiu? Iată care sunt cele mai potrivite cuptoare și grătare zidite pentru grădina ta!

Stai la casă în Sibiu? Iată care sunt cele mai potrivite cuptoare și grătare zidite pentru grădina ta!

Dacă locuiești la casă și îți dorești să te bucuri de aroma specială pe care o conferă pregătirea mâncărurilor gătite tradițional cu ajutorul focului pe lemne, cuptoarele și grătarele zidite în regim propriu sau cu ajutor specializat sunt fără îndoială, construcții spectaculoase ce merită atenția ta.

Un cuptor sau un gratar de gradina nu este util doar într-o gospodărie, ci este și un element de design care adaugă un plus de farmec într-o curte. El poate fi construit destul de ușor cu puțină îndemânare și dacă urmăm pașii corecți. Iar dacă totuși, te panichează complexitatea construcției unui astfel de proiect, poți apela oricând la serviciile sibienilor noștri de la PEFOC - echipă formată din meșteri cu experiența a zeci de ani de construit cuptoare de calitate și grătare de grădină zidite, cu design fermecător.

Tipuri de cuptoare și grătare zidite pentru grădină

Totuși, nu toate cuptoarele de grădină sunt la fel! Ele diferă și în funcție de ce tip de materialele de construit grătare algem pentru confecționarea lor. Așa că, hai să vedem și care sunt cele mai cunoscute tipuri de cuptoare și grătare zidite pentru grădină!

Cuptoare de grădină zidite din cărămidă

Cărămida este cel mai des utilizat material de construit grătare, atât pentru cele de gradină, cât și pentru un cuptor tradițional pe lemne. Cu toate că se poate construi din orice tip de cărămidă, meșterii noștri recomandă folosirea cărămizii refractare, care este mult mai utilă în conservarea și distribuirea uniformă a căldurii din interiorul încins al cuptorului. În plus, cărămida refractară este un material trainic și cu un aspect versatil ce se potrivește cu succes, atât în curți moderne cu aspect minimalist, cât și în curți cu design rustic.

Cuptoare de grădină din piatră

Cuptoarele din piatră sunt și ele foarte populare în preferințele clientilor noștri, și asta datorită liniilor de design spectaculoase și impunătoare ale pietrei. Piatra arată foarte bine într-o poveste rustică, fiind și un material extrem de rezistent, perfect adaptat pentru o astfel de construcție pregătită să facă față unui ritm crescut de utilizare.

Cuptoare de grădină confecționate din lut

Pentru construcția cuptoarelor de grădină și mai ales pentru cele în formă de cupolă, se poate folosi și lutul. Acesta este un material primordial, potrivit în curți tradiționale cu poveste  de design rustic, inspirată din cuptoarele vechi de la țară care umpleau ulițele satului cu miresme de pită caldă, plăcinte rumenite pe vatră și cozonaci aburinzi cu nucă, proaspăt scoși din cuptorul cu lemne.

Așadar, dacă locuiești la casă și te bucuri de o curte suficient de încăpătoare, ar trebui să te gândești serios la construcția unui cuptor de grădină. Fie că vrei să ți-l construiești în regim propriu sau cu ajutor specalizat, în secțiunea dedicată pe site-ul wwww.pefoc.ro ai la dispoziție, atât materialele de construit grătare de grădină, ustensile gratar, cât și servicii complete pentru construcția lor de la “A la Z”.

Îți garantam că orice model de cuptor sau grătar de grădină zidit, va reuși să impresioneze fiecare oaspete ce-ți va călca pragul casei tale, prin simpla prezență, dar și prin gustul inconfundabil al mâncărurilor gătite tradițional!

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Troll E. Buzu

Acum 9 luni

"stai la casa" e un pic discutabil in Sibiu. Adica nu e chiar sigur ca daca "stai la casa" in Sibiu ai si destula curte pentru a instala asa ceva. Foarte multe case din Sibiu au teren in jurul lor doar cat sa poti sa te strecori printre casa si gard sau casa vecinului. Sunt multe case care au suprafata utila mai mare decat parcela de teren pe care stau si nu vorbim aici de palate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus