Joi,
01.06.2023
Ploi Moderate
Acum
21°C

Peste 40 de ONG-uri din Sibiu s-au adunat într-o întâlnire dedicată lor: „Este important să ținem capul sus, să avem obiective mari”

Peste 40 de ONG-uri din Sibiu s-au adunat într-o întâlnire dedicată lor: „Este important să ținem capul sus, să avem obiective mari”

În data de 27 februarie, chiar de Ziua Mondială a ONG-urilor, reprezentanții a peste 40 de astfel de organizații neguvernamentale din Sibiu s-au întâlnit la Biblioteca Astra, în cea de-a doua ediție a „ONG MeetUp 2023”. În cadrul acestei întâlniri, oamenii de bine ai Sibiului s-au cunoscut mai bine, și-au prezentat proiectele de suflet, credințele, proiectele viitoare și au încercat să găsească cele mai bune soluții de colaborare pentru a se sprijini reciproc. Evenimentul este la a doua ediție și a fost organizat de Institutul European de Impact Social (ESI).

Emoție, foarte multă emoție a fost luni, 27 februarie, la ultimul etaj al Bibliotecii Astra din Sibiu, în American Corner, acolo unde a avut loc cea de-a doua ediție a „ONG MeetUp 2023”. Potrivit organizatorilor, peste 100 de persoane, însumând reprezentanți ai 43 de organizații și asociații nonguvernamentale din Sibiu și voluntari care au ajutat la organizarea evenimentului, s-au reunit pentru a se prezenta și pentru a-și prezenta ariile de expertiză.

Întâlnirea a fost deschisă cu un recital susținut de grupul folk „Balada” de la Palatul Copiilor, grup coordonat de profesorul Daniel Vecsei.

A luat apoi cuvântul Mihai Balaban, vice-preşedinte ESI.

„În primul și primul rând vă mulțumesc că existați. Vă mulțumesc pentru acest fapt. Eu cred că majoritatea știți că și eu sunt ONG-ist de aproximativ patru ani, de când Palatul Copiilor a avut nevoie de puțin ajutor. Atunci a fost momentul în care am ales să-mi împart viața între afaceri și binefaceri și am ales să fiu alături de cei care luptă pentru binefaceri”, a spus acesta în deschidere.

Ulterior vicepreședintele asociației organizatoare a vorbit despre asemănarea ONG-iștilor cu avertizorii de integritate și despre importanța pe care o astfel de asociație sau organizație o poate avea în evoluția unei țări, arătând cu exemple de reușite ale ONG-urilor de la nivel național cum este construirea de la zero a unui spital pentru copii, realizată de cei de la „Dăruiește viață”, ori implicarea celor de la Pro Infrastructura, care își dau acordul vis a vis de toate investițiile și dezvoltările pe care Ministerul Transporturilor le face.

„Vă puteți da seama cât de sus și cât de puternic poate să fie un ONG. Este important să ținem capul sus, să avem obiective mari. Profesorul meu de management ne spune tot timpul să ținem capul sus, să avem obiective înalte și să fim încrezători că putem să facem lucruri spectaculoase, putem chiar să schimbăm lumea”, a mai spus Mihai Balaban.

Mai mulți participanți ca la prima ediție

Evenimentul a durat aproximativ cinci ore, timp în care reprezentanții ONG-urilor din Sibiu au vorbit, și-au prezentat cele mai mari proiecte, dar și obiectivele pe care le au.

Au fost prezenți reprezentanți ai organizațiilor mari și cunoscute din Sibiu cum sunt cei de la Animal Life, Sus Inima, Asociația de Poveste, Baby Care, Mâini Unite, A.L.E.G, Prietenii Mocăniței, Fundația Polisano sau Crucea Roșie, dar și multe organizații mai puțin mediatizate, dar care fac lucruri mari, cum sunt Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși, organizație dedicată tinerilor, Domy Music Star pentru promovarea copiilor talentați la muzică, Asociația Life Goes On (Viața merge înainte), o asociație din Țichindeal dedicată animalelor, Alianța România fără orfani, Asociația Pro Palatul Copiilor al cărei reprezentant, profesorul de științe și astronomie Cristi Serafin, a vorbit despre un mare obiectiv: observatorul astronomic din Păltiniș sau realizarea unui complex astronomic în stațiunea sibiană, dar și de crearea drumului planetelor, un proiect care va fi finalizat, cel mai probabil în acest an, pe un drum din comuna Rășinari. La eveniment a fost prezent și Sorin Vasile Boica, cel care coordonează Depozitul de Fapte Bune din Cisnădie, reprezentanți ai unor asociații care se dedică persoanelor cu dizabilități și mulți alții.   

Invitat special al evenimentului a fost Leonidas Skerletopoulos, un expert în marketing social și schimbări comportamentale din cadrul Social Marketing Behavior Change Institute, Grecia care a împărtășit din experiența sa internațională.

„Înainte de a vorbi cât de important este să facem lucruri singuri, dar cât de important este să facem lucruri și împreună, vreau să ne aducem cu toții aminte că responsabilitatea ONU-urilor este de a sprijini cumva și de a semnala statului lucrurile care nu merg bine. De foarte multe ori ne luăm povara aceasta de a rezolva toate problemele, dar uneori este bine să dăm înapoi din această responsabilitate atunci când este prea greu”, a spus Alexandra Abrudean, reprezentant A.L.E.G. în cadrul evenimentului. În acest sens după ce toți cei prezenți au vorbit despre misiunile lor a avut loc un Creative Networking Cocktail în cadrul căruia s-a socializat și  s-au discutat cele mai eficiente metode de a colabora pentru ca misiunile acestor organizații să devină mai ușor de îndeplinit.

Faptul că ediția din acest an „ONG MeetUp 2023” a adunat mult mai mulți participanți demonstrează faptul că ONG-urile sibiene sunt conștiente de impactul social pozitiv pe care îl pot avea în societate și aleg să profite de această oportunitate de se cunoaște și de a-și îmbunătăți contribuția pe care au decis să o aducă în comunitate.

Lista ONG-urilor participante

 1. Asociatia ACT SIBIU
 2. Asociatia ANIMAL LIFE SIBIU
 3. Asociatia Aripi pentru Succes
 4. Asociatia Asculta Viata
 5. Asociatia BABY CARE
 6. Asociatia BIOMIN ACTIUNE SOCIALA
 7. Asociatia BIS teatru
 8. Asociatia Cavalerii Turnului Inclinat
 9. Asociatia CLUB SPORTIV FLUX - STREET WORKOUT TEAM
 10. Asociatia Clubul de Aventura Lupii Liberi
 11. Asociatia CreativAct
 12. Asociatia CULTURALĂ PLAY
 13. Asociatia DAR
 14. Asociatia DE POVESTE
 15. Asociatia de prietenie Ille et Vilaine
 16. Asociatia DIAKONIEWERK INTERNATIONAL
 17. Asociatia DOMI MUSIC STAR
 18. Asociatia E.M.M.A.- Eternul Miracol, Materna Alinare
 19. ASOCIATIA ELIJAH RUTH ZENKERT
 20. Asociatia FECIOARA MARIA, REGINA SARACILOR
 21. Asociatia Gradinita Veseliei
 22. Asociatia JOB IN SIBIU
 23. Asociatia MAINI UNITE
 24. Asociatia Music Hub
 25. Asociatia pentru INFRUMUSETAREA ORASULUI SIBIU - A.I.O.S.
 26. Asociatia PENTRU LIBERTATE SI EGALITATE DE GEN - A.L.E.G.
 27. Asociatia PRIETENII MOCANITEI
 28. Asociatia PRO PALATUL COPIILOR SIBIU
 29. Asociatia SUS INIMA
 30. Asociatia TURA IN NATURA SIBIU
 31. Asociatia Vatra satului Sacadate
 32. Asociatia Oameni ingeri
 33. ASOCIAȚIA PENTRU ÎNFRUMUSEŢAREA ORAŞULUI SIBIU - A.I.O.S.
 34. CRUCEA ROSIE FILIALA SIBIU
 35. Da pentru sport
 36. Fundatia ARC STAKE
 37. Fundatia Comunitara Sibiu
 38. Fundatia LITTLE JOHNS
 39. Fundatia Polisano
 40. Life Goes On Tichindeal
 41. Universitatea Montana USA
 42. Organizatia Alianta Romania fara Orfani
 43. Asociatia LALEAUA

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus