Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Președintele Organizației Municipale Forța Dreptei Sibiu, reacție la declarațiile Ralucăi Turcan făcute vineri, 3 martie

Președintele Organizației Municipale Forța Dreptei Sibiu, reacție la declarațiile Ralucăi Turcan făcute vineri, 3 martie

CIPRIAN FARAON, Președintele Organizației Municipale Forța Dreptei Sibiu: „Vorba nu acoperă niciodată fapta, iar în cazul acesta, vorba are picioare deosebit de scurte.”

Aș dori să îi amintesc dnei Turcan de faptul că procesul decizional al PNL de a intra în alianță cu PSD s-a definitivat în noiembrie 2021, cu 4 (patru) luni înainte ca Rusia să înceapă războiul în Ucraina și cu peste 3 (trei) luni înainte ca toate serviciile secrete din lume să intuiască intenția lui Putin. De asemenea, îi amintesc că a participat la acest proces decizional și a votat în favoarea alianței cu PSD, contrar mandatului primit de la organizația județeană Sibiu. Ceea ce domnia sa afirmă „la modul onest” este foarte departe de a fi onest.

În continuare, aș dori să exemplifice pentru toți sibienii, și chiar pentru toți românii, unde anume sunt stabilitatea și beneficiile acestei alianțe pentru populație. Nu are ce anume să ne exemplifice, pentru că singurele beneficii sunt pentru politicienii partidelor aflate la guvernare.

Deunăzi, ne-a fost prezentat în text și poze, un ipotetic sprijin pentru „noul” spital județean Sibiu. Cred că, la fel ca și mine, sibienii au obosit să vadă parade de imagine pe un subiect atât de important care, în practică, lipsește cu desăvârșire. Dacă vrem să vedem cine a oferit de-a lungul anilor (!) acest sprijin care a rămas mereu ipotetic, ne uităm în arhivele foto ale publicațiilor sau ale partidelor politice. Noi, cu toții, avem nevoie de fapte concrete, de realizări ale proiectelor.

Spuneam mai sus că dna Turcan a votat contrar mandatului primit, este membru al Alianței cu PSD, însă vorbește de liberalism și de vechii liberali. Liberalismul poate funcționa într-un sistem democratic, trădat de membrii PNL, atât la nivel de organizație dar și la nivelul comunicării reprezentanților săi cu sibienii și cu instituțiile media.

Mă adresez direct celor care, după dezamăgirile în lanț produse de partidul condus la nivel județean de dna Turcan si dna Cîmpean, caută o alternativă autentic-liberală: Forța Dreptei va amenda mereu aceste încercări de mușamalizare a adevărului.

Dar noi nu ne oprim aici, ci acționăm în favoarea sibienilor și a cetățenilor acestei țări, pentru că onestitatea se demonstrează prin fapte, nu doar prin cuvinte! Enumerăm aici doar câteva dintre cele mai importante inițiative legislative ale Forța Dreptei în Parlamentul României:

- Abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor;

- Majorarea punctului de pensie, anual, cu rata medie anuală a inflației, respectiv cu 58.5% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut, indicatori din ultimele 12 luni dinaintea adoptării legii bugetului de stat (nu din anul anterior încheiat);

- Tratament egal pentru cetățeni - și statul să plătească dobânzi și penalități atunci când întârzie în achitarea anumitor debite către cetățeni;

- Să nu se mai permită introducerea în țară a deșeurilor amestecate, de mai multe tipuri, nesortate sau care conțin impurități într-o proporție mai mare de 1% și fără a fi prezentate documente de proveniență.

Sunt importante inițiativele noastre legislative pentru că prin deciziile din Parlament sunt influențate și viețile sibienilor, motiv pentru care vrem să le cunoașteți. Deputații și Senatorii Forța Dreptei lucrează pentru ajutorarea permanentă a cetățenilor, nu doar ajutorarea lor vremelnică, tradusă în pungi și postări pe rețelele sociale. De toți sibienii, tineri, pensionari sau persoanele care nu se pot îngriji singure, trebuie să ne îngrijim pe termen lung, asigurandu-ne că legea este pusă în aplicare.  

Aceasta este diferența cea mai pregnantă între Forța Dreptei și Partidul rămas doar Național, termenul de Liberal nemaiexistand: noi facem, ei doar vorbesc despre ce au promis, dar nu au făcut, sau au promis și au încălcat încrederea a milioane de oameni.

Ciprian FARAON

Presedinte Forța Dreptei Municipiul Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Sus