Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Sondaj INSCOP: AUR se apropie de 20%, la 2,5 procente de PNL. PSD e în scădere

Sondaj INSCOP: AUR se apropie de 20%, la 2,5 procente de PNL. PSD e în scădere

Liberalii pot pierde poziția a doua în preferințele electoratului dacă se menține acest trend de creștere al AUR, e una din concluziile unui sondaj realizat în luna februarie de INSCOP Research, la comanda Partidului Verde.

În clasamentul opțiunilor de vot bazat pe răspunsurile a 68% din totalul eșantionului, informează G4Media, respectiv a românilor care au exprimat o opțiune de vot, indiferent dacă sunt siguri sau nu că se vor prezenta la urne, scorurile sunt:

PSD – 30,4% (scădere față de ianuarie, când avea 31,7%)

PNL – 21,6% (scădere față de 22,3%)

AUR – 19,1% (creștere față de 18,2%)

USR – 10,9% (scădere față de 11,2%)

Alte scoruri: UDMR cu 4,3%, Partidul Pro România cu 3% și PMP cu 2,9%. Partidul Verde/Verzii este cotat cu 2,7%, urmat de PER, cu 1,6%, Partidul SOS România cu 0,9%, Forța Dreptei cu 0,7%, 0,1% REPER 0,3% independent și 1,5% altul.

Sondajul a fost realizat în perioada 1 – 13 februarie 2023. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului simplu aleatoriu, fiind de 1000 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3.1 %, la un grad de încredere de 95%.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1910

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Kukuruku

Acum 1 an

Solutia e sa ne inscriem in AUR, sa-l mai moderam la unele chestii.
Raspunde

Alex

Acum 1 an

Aur e mai moderat decat te-ai astepta. Problema e ca mass media a fost cam cumpărată de partidele de guvernământ dupa cum s-a vazut in reportajul Recorder iar ele incearca sa il scada in credibilitate. Momentan doar Aur are o sansa viabila sa ajunga o forta de opozitie, restul sar la ciolan cu PSD-PNL imediat ce au ocazia.
Raspunde

Dan

Acum 1 an

Vadim ar fi mandru de de am ajuns
Raspunde

Laurențiu

Acum 1 an

Forța AUR
Raspunde

Habxieo

Acum 1 an

Personal, sper ca PNL sa ajungă pe locul 1000 după marea trădare. Nu o sa mai votez în vecii partidul trădătorilor.
Raspunde

Spirala tăcerii!!

Acum 1 an

Bă.. mă bucur ptr aia care se erodează la procente... Să fie în bafta lor !! Viata ti se scumpește cu 1000 de lei in medie pe lună.. ratele au crescut si alea cu duiumul.. cel puțin 500-800 lei lunar.. Si ei nu-s capabili sa spuna stop joc la abuzurile comise de marile corporații si multinaționale.. sa puna capăt hoției din contractele publice.. să reformeze administrația si să o modernizeze inteligent. Doamne ajută.. cimitirul politic e mare.. sper sa le înghită pe toate... Ca noi oricum, traim intr-o sclavie modernă. Sa traiasca si duamnele și tovarășii ce conduc țara, cu 2800 lei cat e netul .. salariul net în marile multinaționale ..
Raspunde

Bogdan

Acum 1 an

AUR a crescut cu 1.1% fata de luna trecuta si cu mai bine de 100% fata de alegirile trecute. Depinde cum prezinti stirea
Raspunde

Alisa

Acum 1 an

Nici nu stiu ce ii asteapta. Va veni si vremea cand PSD PNL si USR vor da socoteala
Raspunde

Cornel

Acum 1 an

Sa fim seriosi, aceleasi cifre de un an de zile. In sondajele voastre nimic nu se schimba. Deaceea Romania are nevoie de o schimbare!!!
Raspunde

Sandokan

Acum 1 an

Faptul ca din 100 de "oi" 20 cred ca AUR e o solutie pt. Romania e rezultatul mai multor factori: lipsa optiunilor, degradarea nivelului intelectual al clasei politice, educatia precara din Romanica. AUR n-avea ce cauta in parlament. Dar nici cu celelalte partide "nu mi-e rusine". Despre PSD si PNL se stia ca sunt "frati intru hotie", iar USR-ul e incapabil sa scoata capul din "nisip".
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus