Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Preşedintele CJ Neamț, Ionel Arsene, condamnat definitiv la închisoare cu executare, este căutat de poliţişti

Preşedintele CJ Neamț, Ionel Arsene, condamnat definitiv la închisoare cu executare, este căutat de poliţişti

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Ionel Arsene, condamnat definitiv, vineri, la şase ani şi opt luni de închisoare, este căutat de poliţişti.

"La data de 10 martie a.c., poliţiştii (...) au primit un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat de 51 de ani. Cel în cauză este condamnat de Tribunalul Bacău la o pedeapsă privativă de libertate, de 6 ani şi 8 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, sentinţă rămasă definitivă prin decizia Curţii de Apel Braşov", se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ remis Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii "desfăşoară activităţi specifice, în vederea depistării persoanei în cauză".

Preşedintele CJ Neamţ şi al filialei judeţene a PSD, Ionel Arsene, a fost condamnat definitiv, vineri, de Curtea de Apel Braşov la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Iniţial, în aprilie 2022, Arsene primise la instanţa de fond o condamnare de opt ani şi patru luni, pedeapsă scăzută vineri de Curtea de Apel Braşov, precizează sursa citată.

CA Braşov a mai decis confiscarea de la şeful CJ Neamţ a sumelor de 80.000 euro şi 80.000 lei.

Ca pedeapsă accesorie, Ionel Arsene nu are mai are dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a alege şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere sau de a exercita atribuţii de conducere în cadrul vreunui partid, formaţiune sau alianţă politică din România pe o perioadă de cinci ani după ce execută condamnarea.

Ionel Arsene a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în anul 2018, pentru trafic de influenţă, infracţiune săvârşită în 2013, în perioada când acesta era deputat.

Conform DNA, în cursul anului 2013, Ionel Arsene, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a PSD, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 100.000 euro, pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală.

foto Ionel Arsene/facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Chirica

Acum 1 an

Inca unul care e in tarile calde?
Raspunde

Rodica

Acum 1 an

Buna ziua oameni buni, cei care adesea lasati un comentariu la cele mai multe articole. Hai pe bune, und sunteti? Un politician al PSD a fost condamnat la inchisoare si mucles? Bag seama ca nu sunteti de acord cu asta, atunci va inteleg!

Raspunde

Emil

Acum 1 an

Sa multumeasca complicilor inscaunati de mafia PSD-PNLla CCR ca i-au prescris din fapte, altfel lua peste 10 ani si isi pierdea si prada. Corect ar fi sa-l ridice pe mafiotul cel mare, Ciolacu, in locul lui, c-a tinut penali in functii publice atatia ani de zile.

Raspunde

Eu.....

Acum 1 an

..... să nu e mai mirăm ca Austria, Europa, nu ne vrea....!!! Au trecut anii pe care îi anticipa Brucan și noi tot nu ne mai facem bine! Neam, veac!!!!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus