Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Rășinari a primit titlul de Best Tourism Village de la Organizatia Mondială a Turismului în cadrul unei ceremonii organizate în Arabia Saudită

Rășinari a primit titlul de Best Tourism Village de la Organizatia Mondială a Turismului în cadrul unei ceremonii organizate în Arabia Saudită

Delegați din lumea întreagă precum reprezentanți ai autorităților, ambasadori, autorități în turism se reunesc în perioada 12-13 martie 2023 la Alula in Arabia Saudită pentru evenimentul cu tema ”Turismul care schimbă vieți”.

în cadrul acestei reuniuni, Rășinari, unul dintre cele mai actractive sate turistice din intreaga lume, și-a primit oficial titlul de ”Best Tourism Villages”. Ceremonia este desfășurată de către Organizația Mondială a Turismului (OMT) și găzduită de către Guvernul Arabiei Saudite. Premiul a fost inmânat primarului comunei Rășinari, Bogdan Bucur și secretarului de stat in Ministerul Antreprenoriatului si Tursimulu (MAT), Cătălin Canciu de către Secretarul General al OMT și de către ministrul turismului din Arabia Saudită.

Vă reamintim că Rășinari este marele căștigător al României in cadrul competiției ”Best Tourism Village 2022 lansate de către OMT. Din România, la competiție au participat trei sate si anume Rășinari (județul Sibiu), Biertan (județul Sibiu) și Ciocănești (județul Suceava), localități care au obținut cele mai mari punctaje în cadrul etapei naționale a competiției „Best Tourism Villages” derulate de Ministerul Antreprenoriatului si Tursimului (MAT). Aceste localități sunt incluse și în ”Ruta satelor tradiționale turistice din Romania” dezvoltate de către MAT.

Satul Rășinari a fost selectat alături de alte 31 de sate din intreaga lume, conform regulamentului, de către o comisie special constituită in cadrul OMT. La competiție au participat 136 de sate, provenite din 57 de tări. Best Tourism Villages este o inițiativă globală a OMT lansată în anul 2021 cu scopul de a evidenția acele localități unde turismul păstrează culturile și tradițiile, celebrează diversitatea, oferă oportunități și protejează biodiversitatea.

Mai multe detalii pe pagina Organizației Mondiale a Turismului - Best Tourism Villages: https://www.unwto.org/tourism-villages/en/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Sus