Marţi,
29.04.2025
Partial Noros
Acum
17°C

La Cultură, banii n-au mai ajuns la toți. Cum s-au împărțit cele 1,3 mil. de lei pentru proiectele culturale și comunitare de anul acesta, în județ

La Cultură, banii n-au mai ajuns la toți. Cum s-au împărțit cele 1,3 mil. de lei pentru proiectele culturale și comunitare de anul acesta, în județ

Consiliul Județean Sibiu a dat publicității lista proiectelor selecționate pentru a primi finanțare, în domeniile cultural și comunitar. Pentru o parte din proiecte, deși au întrunit punctajul necesar, nu au mai fost fonduri.

1,3 milioane de lei a fost bugetul alocat de CJ Sibiu pentru Agenda culturală și comunitară a județului și 118 este numărul proiectelor care au întrunit punctajul minim (70 de puncte) de selecție.

Banii au fost împărțiți în patru: pentru proiectele culturale private, pentru cele gestionate de instituții publice, pentru proiecte comunitare private și, respectiv, proiecte comunitare ale autorităților publice.

Cele mai mari sume – 400.000 de lei – au fost alocate proiectelor comunitare gestionate de operatori privați – 23 la număr. 24.000 de lei este cea mai mare sumă alocată în cadrul acestei secțiuni, beneficiari fiind cei de la Asociația ”Speranță și zâmbet” din Cisnădie, pentru a noua ediție a proiectului denumit ”În natură ne mișcăm, sănătate câștigăm”. De cealaltă parte, cea mai mică finanțare alocată a fost de 10.000 de lei, pentru ”Foodie Street Food Cuisine”, organizat de asociația Sibiul de Odinioară.

300.000 de lei este valoarea totală a finanțărilor împărțite pentru instituțiile publice care au depus proiecte comunitare, 14 fiind selectate spre finanțare. Cele mai mari sume – câte 25.000 de lei – au fost alocate pentru administrațiile locale din Valea Viilor, Rășinari, Agnita, Racovița, Bazna și Șura Mare, pentru organizarea de diferite festivaluri, în principal.

23 de proiecte culturale au rămas fără finanțare

350.000 de lei este valoarea totală a fondurilor alocate pentru susținerea proiectelor culturale inițiate de actori privați. Din cele 46 de proiecte declarate eligibile, 15 au rămas fără finanțare. ”Classics for Pleasure” ori Salonul internațional de Artă Fotografică se numără printre acestea.

Cea mai mare sumă a fost alocată Festivalului Hârtibăcenilor – 16.000 de lei, organizată de ADI Valea Hârtibaciului. Cea mai mică sumă – 7.000 de lei – pentru ”Lada de zestre”, a celor de la asociația Social Management.

În fine, din zona organizatorilor publici de evenimente, fără finanțare din cei 250.000 de lei alocați au rămas opt proiecte, din Sibiu, Cârța, Alțâna și Iacobeni. 

Cea mai mare sumă – 30.000 de lei – merge către Festivalul de Teatru, iar cea mai mică – de câte 8.000 de lei – către diferite primării care au propus diferite festivaluri, în special.

Vezi mai jos lista completă a proiectelor selectate și finanțările alocate fiecăruia

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Ganz

Acum 2 ani

Da, banii cei ma multi pentru penelisti, iar pentru restul, resturi. Bravo, națiune! Tipic sibian, orașul culturii expirate, dar mândre.
Raspunde

Bubi Seven

Acum 2 ani

Ati publicat acum ceva timp o lista cu datornicii din orasi ,comparati cu lista asta si veti vedea cite potriviri sint ! Prea multi tepari pe listele astea in frunte cu cei care sint la conducere !!!
Raspunde

Asa ceva...

Acum 2 ani

Mai putine evenimente prin parcuri si in natura- acolo unde nu este cazul sa fie poluare fonica. Mai putine artificii si gratare incinse. Mai putina motorizare haihui...Apropo, s-au revizuit normele sanitare legate de orice fel de poluare sau afectare a populatiei de catre orice activitate individuala sau organizata. Sa speram ca o sa le citeasca cineva de la CJ si o sa vegheze la respectarea lor. Pentru ca festivalurile si evenimentele trebuie sa aiba principal scop incantarea, culturalizarea, sustinerea muncii unor persoane implicate in activitati creative, promovarea unor traditii ....Sau?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus