Duminică,
23.06.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Începe procesul în care Becali a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot

Începe procesul în care Becali a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot

Judecătoria Buftea a dispus, joi, începerea judecării pe fond în procesul în care patronul clubului FCSB, George Becali, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot, scrie Agerpres

Un magistrat de cameră preliminară a constatat că rechizitoriul şi probele strânse de procurori sunt valide, astfel încât procesul lui Becali se poate desfăşura pe fond.

"Respinge cererile şi excepţiile invocate de către inculpatul Becali George, ca neîntemeiate. În baza art.346 alin.(1) şi (2 ) Cpp, constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.6639/P/2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea privind pe inculpatul Becali George, trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot, în stare de recidivă, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Becali George. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 23.03.2023", se arată în dispozitivul instanţei.

Patru ani le-a luat procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea să finalizeze ancheta în acest caz, dosarul fiind trimis în instanţă în ianuarie 2023.

Potrivit art.387 alin.1 lit.a din Codul penal, infracţiunea de fraudă la vot reprezintă fapta persoanei care votează fără a avea acest drept şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Becali are mari şanse să scape de acuzaţii prin prescrierea faptelor. Conform Codului penal, pentru infracţiunea săvârşită de Gigi Becali, termenul de prescripţie este de cinci ani, care se împlineşte în octombrie 2023.

George Becali a fost eliberat condiţionat în aprilie 2015 din Penitenciarul Poartă Albă, după ce a executat o treime din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni primită în trei dosare. Este vorba de dosarul "Valiza", cel privind schimbul de terenuri cu MApN şi dosarul sechestrării hoţilor care i-au furat maşina.

După ce a fost eliberat condiţionat din închisoare, lui Becali i s-au impus mai multe interdicţii, printre care dreptul de a alege şi de a fi ales în funcţii publice, dar şi dreptul de a vota.

În octombrie 2018, el s-a prezentat la vot la "Referendumul pentru familie", în cadrul căruia românii au fost chemaţi să se exprime dacă sunt de acord sau nu pentru schimbarea definiţiei familiei din Constituţie, respectiv dacă formularea "căsătoria liber consimţită între soţi" să fie schimbată în "căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie".

"Chiar dacă sunt 40 de grade afară, merg să votez. Şi în patru labe merg la referendum. E cea mai mare acţiune din România în ultimii ani. E mai important decât toate războaiele. Depinde viitorul neamului, al copiilor şi al nepoţilor. Dacă nu se face referendum şi nu se spune clar că familia e compusă din bărbat şi femeie, va fi greu. Ăştia ne atacă uşor, uşor. Nu acum, dar peste 20-30 de ani. O să se facă educaţie şi se scrie în manuale 'ce bine e să fii homosexual'. Trebuie să salvăm ţara", declara Gigi Becali în octombrie 2018. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 an

Vrednic este!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus