Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Trei străzi de pământ din Gușterița vor fi modernizate: licitația va fi organizată peste o lună

Trei străzi de pământ din Gușterița vor fi modernizate: licitația va fi organizată peste o lună

Un pachet de trei străzi din cartierul Gușterița vor fi reabilitate, în acest sens Primăria Sibiu organizând o licitație publică pentru contractarea unei firme. Este vorba de cele trei străzi de pământ incluse în proiectul de buget al municipiului pentru anul 2023, la capitolul „Infrastructură și mobilitate”.

Conform caietului de sarcini, obiectul achiziției îl constituie contractarea execuției lucrărilor proiectate, în vederea modernizării străzilor Irisului, Dafinului și Lavandei, respectiv reabilitarea drumului, trotuarelor, a rețelei de alimentare cu apă, a rețelei de iluminat public și de cablaj metropolitan. „Străzile din cadrul prezentului obiectiv sunt situate în partea de nord-est a mun. Sibiu, în cartierul Gușterița și sunt străzi de folosință locală în lungime totală d e 605 m, cu trafic redus, care asigură accesul la locuințe și serviciile curente din zonă. Realizarea investiției va conduce la modernizarea infrastructurii de bază a zonei, determinând încurajarea dezvoltării urbane a orașului și îmbunătățirea condițiilor de viață locatarilor”, se arată în document.

Potrivit municipalității, cauza care stă la baza necesității investiției constă în faptul că străzile nu au fost supuse până acum unui proces de modernizare, de aceea se impune modernizarea infrastructurii carosabile, realizarea unei căi de circulație pentru autovehicule și trotuare pentru pietoni, realizarea unei rețele hidroedilitare, protejări sau relocări ale rețelelor existente. 

Cele trei străzi sunt în prezent parțial pietruite. Cel mai probabil acest lucru a fost făcut la sfârșitul anului 2021 - începutul anului 2022, în contextul reabilitării străzii Podului, calificată de Primărie ca fiind „cea mai amplă investiție într-o stradă din Sibiu în ultimii ani”.

Citește și: Fotoreportaj. Cum arată trei dintre ultimele „străzi de pământ” din Sibiu

Strada Irisului pornește de la intersecția cu strada Podului paralel cu râul Cibin, celelalte două fiind construite perpendicular pe aceasta - practic, niște căi de acces spre locuințele de acolo.

Datele tehnice din documentații arată că strada Dafinului are o lungime de 258 m, strada Irisului – 152 m, iar strada Lavandei – 195.

Licitația pentru modernizarea celor trei străzi va avea loc pe data de 27 aprilie 2023, iar valoarea contractului este estimată la 2,8 milioane lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus