Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
16°C

VIDEO Sibiul de altădată. Ceferistul Ioan Păcurar, cel care a făcut peste un milion de kilometri cu locomotiva

VIDEO Sibiul de altădată. Ceferistul Ioan Păcurar, cel care a făcut peste un milion de kilometri cu locomotiva

Ioan Păcurar din Sibiu a străbătut ca mecanic de locomotiva peste un milion de kilometri, iar în același timp era profesor și inventator.

Un film de propagandă comunistă postat pe pagina de Facebook Cineclic amintește în câteva imagini de Sibiul de altădată.

”Să-l cunoaștem acum pe mecanicul de locomotivă Ioan Păcurar de la Sibiu. Meșter vechi, el își dăruiește oricui, cu dragă inimă, cunoștințele, și deseori schimbându-și salopeta este ascultat cu respect de viitorii mecanici.

Ioan Păcurar a străbătut peste un milion de kilometri, cam de la Pământ la Lună și înapoi. Și a mai găsit vreme și pentru vreo șapte inovații. Puteți pleca fără griji la drum cu un asemenea meșter”, se spune în clipul video.

Cetățenii au comentat postarea în funcție de sentimentul pe care l-a indus filmul.

”Meserii făcute cu dragoste și profesionalism, era un motiv de mândrie să poți munci pe o locomotivă. Azi foarte mulți muncesc fără a iubi ceea ce fac, e mult spus meserie pentru că ei, meseriile nu prea mai există, ci doar din obligație sau conjunctură, iar când se întâmplă acest lucru rezultatele sunt mediocre în cel mai bun caz”, a comentat cineva.

Un altul, mai puțin melancolic a spus ironic: ”La vară ar trebui să dea drumul la o locomotivă cu abur. De la Oradea, până la București să meargă turiști cu trenul de Nostalgie”, a comentat altul.

”Faci o zi cu astea electrice, cu locomotiva cu aburi faci o săptămână de la Oradea la București”, i-a răspuns altcineva.

 

Un alt film arată secvențe cu trenul de linie îngustă Sibiu – Vurpăr. Filmul se spune că ar fi fost filmat de către Ton Pruissen, în anul 1969.

În filmare apar locomotivele 6845 și 764.106.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 an

A ramas de pomina intrebarea unui ceferist din gara care cand a iesit la pensie si-a semnat fisa de lichidare la seful garii l-a intrebat de ce trebuia sa bata cu ciocanul in roti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus