Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Psiholog sibian după ce o profesoară din București a fost atacată cu un cuțit de către un elev: ”Sunt zeci de elevi care poartă la ei arme albe. Nimeni nu verifică”

Psiholog sibian după ce o profesoară din București a fost atacată cu un cuțit de către un elev: ”Sunt zeci de elevi care poartă la ei arme albe. Nimeni nu verifică”

O profesoară din Capitală a fost înjunghiată ieri de un elev chiar în timpul orelor. Incidentul s-a petrecut, într-un liceu din sectorul 4, iar fapta a fost anunțată de către minor pe un grup de socializare.

Psihologul sibian Mihai Copăceanu susține într-o postare pe pagina sa de Facebook că sunt zeci de elevi în Sibiu care poartă arme albe la ei în timpul orelor, însă nimeni nu îi verifică. Pe de altă parte, admite că școala este destinată educației, nu este o închisoare.

”I-a verificat și bagajul de sport și a descoperit, un telescop, tot o armă albă ”dacă e să sară cineva la bătaie””

Copăceanu susține că poate relata cel puțin trei cazuri de elevi prinși cu arme albe asupra lor.

”Într-o zi la o oră de consiliere într-o școală gimnazială aveam în față mea un băiat cunoscut prin riscurile comportamentale. Treptat am ajuns să aflu, să-mi spună, că avea la el un briceag. Un briceag nou și extrem de periculos, o armă albă, iar el era încântat că tocmai și l-a achiziționat din mall ("am mers special să-mi cumpăr").

L-am convins ”să mi-l predea” și la pauză l-am predat și eu la rândul meu direcțiunii și am anunțat desigur direcțiunea.

În altă zi, la aceeași școală de top din oraș, auzisem că alt elev ar deține un briceag în ghiozdan. Cred că era în clasa a VII-a. M-am dus direct la pauză și i-am cerut să îi verific ghizdanul.

 Elevul a ripostat ”da, ce acuma te crezi director! Nu ai dreptul să-mi verifici ghiozdanul” . Pe bune? 

Într-o altă zi, la un liceu cunoscut pentru incidente, într-o pauză discutăm cu unul dintre jandarmi. Poți află multe lucruri de la jandarmi. Aceștia veneau înainte de începerea școlii în liceu și la pauză cea mare.

 Jandarmul a ochit un tânăr, i-a făcut semn să coboare de la etaj. Adolescentul, clasa a X-a, că cel din povestea din București, avea un bagaj de ”sport”, mergea la sala după ore (sau chiar în timpul orelor). Jandarmul cu o incredibilă intuiție după ce l-a verificat prin stație și a constatat că avea câteva amenzi, i-a verificat și bagajul de sport și a descoperit, un telescop, tot o armă albă ”dacă e să sară cineva la bătaie”.

Ce vreau să spun. Sunt zeci de copii, adolescenți și tineri în licee, dar și în gimnazii care poartă la ei arme albe, poartă cuțite, bricege, baionete, rozete, etc o serie de arme pe care nimeni nu le verifică!

Intră și ies cu ele din școală...”, a comentat Copăceanu pe pagina sa de Facebook.

El susține că ar trebui mai mult insistat pe siguranța elevilor.

”Treaba asta trebuie să înceteze.  Directorii școlilor ar trebuie să-și ia în serios treaba cu managementul.

Nu ne încălzește cu nimic că școală are promovabilitate sau performanță dacă elevii și profesorii se simt în nesiguranță, sunt amenințați și armele albe își fac loc la școală.

Serviciile de pază sunt simbolice, personal de pază fără nicio competență, slabi pregătiți, slabi că personalitate și mai mult unii dintre ei nu-și fac deloc treaba....devin ”prietenii” elevilor și complici la faptele lor antisociale...unora chiar le e teamă de elevi...

Or treaba asta trebuie să înceteze ! Repet, școala este un templu al studiului, al culturii, al moralei nu un penitenciar!”, a mai scris Mihai Copăceanu.

Profesoara rănită ieri a fost dusă la Spitalul Universitar

O profesoară din Capitală a fost înjunghiată de un elev chiar în timpul orelor, relatează Digi24.

„La data de 5 aprilie 2023, în jurul orei 12.40, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 14 au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că o femeie, cadru didactic la o unitate de învățământ din Sectorul 4, ar fi fost agresată de un elev, cu un obiect tăietor-înțepător, în timp ce se afla la ora de curs, La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii și au identificat persoanele implicate, elevul aflându-se în custodia polițiștilor. În vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate la fața locului s-au deplasat și echipaje medicale.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul”, a transmis Poliția.

Incidentul a avut loc la început orei de japoneză. Elevul de clasa a X-a, de 16 ani, fără un motiv aparent, a înțepat-o pe profesoară cu un cuțit în zona gâtului. Elevul nu e cunoscut drept copil problema sau agresiv.

Potrivit primelor informații, rana suferită de profesoară este superficială.

Surse Digi24 spun că aceasta este conștientă, cooperantă, stabilă, este curs de investigații, iar plaga superficială necesită sutură. Profesoara a fost dusă la Spitalul Universitar.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Gicu

Acum 11 luni

Ohoho, pe vremea mea colegii purtau la ei pe sub geaca fix macete dealea cu lama de 30 cm. Acestea erau facute din material de arc lamelar ptr autocamioane. Au fost confectionate chiar in timpul orelor de practica care se desfasurau la o intreprindere de prelucrari mecanice. Arau foarte mandrii de armele lor. Veneau des la cursuri cu ele, nimeni nu te perchezitiona la poarta. Daca puteai avea si o bomba, intrai cu ea in clasa la ore. Nimeni nu stia nimic. Vad ca nu s-a schimbat nimic de atunci, in acesti 30 de ni
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 11 luni

Am vesti triste: situatia a degenereat ireversibil!Bag de sama ca nici El ,nici Guvernul Lui si nici coalitia Lui n-au fost in stare sa faca ce au promis.Nu-i bai,mai sint alegeri! Votati mai,hai-hai!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus