Luni,
04.12.2023
Parțial Noros
Acum
-1°C

Scrioșteanu: Încep lucrările la primul tunel la nivel de autostradă din România, pe lotul 4 Sibiu-Pitești

Scrioșteanu: Încep lucrările la primul tunel la nivel de autostradă din România, pe lotul 4 Sibiu-Pitești

Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat, la emisiunea „În Fața Ta" de la Digi24, că în această lună încep lucrările la primul tunel la nivel de autostradă din România, pe autostrada Sibiu-Pitești, pentru care toate contractele sunt semnate.

„Pentru Pitești - Sibiu avem în sfârșit toate contractele semnate. Avem pentru prima dată, în premieră, un tronson montan pentru care începem execuția. Am emis autorizația de construire, încep luna aceasta lucrările la primul tunel la nivel de autostradă din România,” a declarat Ionel Scrioșteanu, potrivit sursei citate. 

Secțiunea 4 are o lungime de 9,86 km, particularitatea acestui lot fiind un tunel rutier cu o lungime de 1,3 km, format din două galerii, una pentru fiecare sens de mers.

Detalii despre proiect au oferite de către reprezentantul PORR Construct, ing. Fernando Lopes, manager de proiect, într-un material video postat de CNAIR la finele lunii trecute.

În România au fost construite tuneluri mai mici de autostradă, precum Tunelul Săcel care măsoară 340 m, pe A1 în județul Sibiu.

Citește și ”Autostrada Sibiu-Pitești e toată în lucru”. Construcția întregii autostrăzi s-ar putea încheia peste 5 ani

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Rostogan

Acum 7 luni

Zona unde se afla tronsonul 4 nu este montana! Tunelul va strapunge DEALUL Momaia.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus