Duminică,
24.09.2023
Cer Senin
Acum
24°C

Primăria vinde teren la Păltiniș: 63,80 de euro pentru un metru pătrat

Primăria vinde teren la Păltiniș: 63,80 de euro pentru un metru pătrat

Proprietarul unei cabane finalizată în anul 2000 solicită Primăriei Sibiu să îi vândă terenul pe care se află construcția. Raportul de evaluare întocmit a stabilit un preț de 63,80 de euro/mp.

Este vorba două terenuri de 160 și, respectiv, 84 de mp, peste care a fost extinsă în perioada 1995 – 2000 vila Oncești din Păltiniș. Anul trecut, construcțua a ajuns în urma unui proces în proprietatea lui Daniel Țepeș (cel care deținea și hotelul Hohe Rinne, afectat de incendiu în 2020 și care este într-un prelungit conflict cu Teodor Ancuța, fostul proprietar al hotelului respectiv).

Acum, Daniel Țepeș a solicitat Primăriei Sibiu ca terenul ocupat de extinderea vilei să îi fie vândut – cel de 160 de mp este concesionat pe durata existenței construcției, iar pentru cel de 84 de mp urmează a se calcula taxa de ocupare, deoarece construcția a fost extinsă peste acesta fără vreun ”titlu valabil”.

”Loturile de teren solicitate nu pot fi utilizate/exploatate de către municipiul Sibiu, ambele suprafețe fiind ocupate de construcția reprezentând «extindere vila Oncești»”, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre elaborat pentru vânzarea celor două terenuri.

Prețul acestora a fost stabilit la 63,80 de euro/mp în urma unei evaluări realizată de către Eugenia Proiect SRL. Proiectul de hotărâre referitor la această vânzare va fi supus votului consilierilor locali în ședința programată vinerea viitoare (28 aprilie). 

Citește și Cel mai mare hotel din Păltiniș a fost închis. Avalanșă de acuzații între fostul și actualul proprietar

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Rostogan

Acum 5 luni

Curat murdara toata povestea asta (sau povestile astea ca sunt mai multe). P.S. 68E/mp e ridicol de putin la preturile vehiculate in prezent.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 5 luni

Și care sunt prețurile vehiculate în prezent? Poți răspunde, sau soliciți la ferma de postaci dislik-uri? Ești bărbat sau ipocrit?
Raspunde

Rostogan

Acum 5 luni

60E/mp se cer pt terenuri cu suprafete de 1000-2000mp. In general, pentru suprafete de pana in 100mp preturile sunt sensibil mai mari.
Raspunde

SIM

Acum 5 luni

Eu daca renovez gardul casei mele fara autorizatie(pe terenul meu ),vine primaria si il da jos. Aici au construit pe terenul primariei, si ce sa vezi, nici urma de demolare, o partea le-a concesionat pe toata durata constructiei, adica daca cabana aia rezista 200 de ani, ei utilizeaza terenul primariei, si la o parte din teren urmeaza stabileaza chiria, chiar daca la fel a fost construit abuziv. Ma duc si eu in centru sa imi construiesc un chiosc, sper sa reziste multi ani in picioare! Faine legi in Romania!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bambolero

Acum 5 luni

Tu maramite ai casă? Unde?
Raspunde

SIM

Acum 5 luni

Ca orice profesor din oras care preda meditatii, am si eu o casuta :)) PS: E o gluma
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 5 luni

Fraier Tepes asta: putea sa nu deschida discutiaa si platea doar concesiunea,presupun o suma derizorie.L-a mincat in cur!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus