Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Sala de sport și terenuri pentru handbal, baschet și minifotbal, la școala Radu Selejan din Vasile Aaron

Sala de sport și terenuri pentru handbal, baschet și minifotbal, la școala Radu Selejan din Vasile Aaron

Școala Radu Selejan din Vasile Aaron va avea o sală de sport și terenuri exterioare pentru handbal, baschet și minifotbal, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu printr-un comunicat de presă remis Turnul Sfatului. Valoarea investiției este estimată la 12,5 milioane de lei.

Proiectul este inițiat de primarul astrid Fodor, care va supune  aprobării Consiliului Local de săptămâna viitoare indicatorii tehnico-economici ai investiției.

“Anul trecut am extins școala Regele Ferdinand din cartierul Vasile Aaron și am construit o nouă sală de sport și terenuri exterioare pentru astfel de activități. Anul acesta inițiem o nouă investiție la școala Radu Selejan, din același cartier, prin construcția unei săli de sport și a unor terenuri pentru handbal, baschet și minifotbal. Valoarea acestei investiții pentru tineri și pentru sport este estimată la 12,5 milioane de lei, pe care o vom finanța din bugetul local,” transmite Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, prin intermediul comunicatului de presă aminitit.

Astfel, pe un teren în suprafață de 7.200 mp disponibil în perimetrul școlii Radu Selejan se vor amenaja: 

- o sală de sport cu vestiare, dușuri, grupuri sanitare, cabinete pentru profesorii de sport și magazie pentru materialele sportive. Clădirea va fi dotată cu pompe de căldură aer-apă, 200 de panouri fotovoltaice și 8 panouri solare. Iluminatul în noua clădire va fi eficient energetic, iar pardoseala sălii va fi alcătuită dintr-un PVC special pentru practicarea sportului, cu proprietăți antimicrobiene, antistatice si antifungice.

- un teren de handbal/minifotbal de 800 mp și un teren de baschet de 440 de mp în curtea unității de învățământ

- zone verzi în suprafață de peste 2.200 mp, amenajate cu iarbă, arbori și arbuști ornamentali 

Următorul pas pentru realizarea proiectului este elaborarea proiectului tehnic și contractarea execuției lucrărilor propriu-zise, precizează sursa citată, care amintește și faptul că, în anul 2021 clădirea școlii Radu Selejan a fost modernizată pentru creșterea eficienței energetice, un proiect realizat cu fonduri europene nerambursabile. 

foto Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2341

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus