Sâmbătă,
20.07.2024
Partial Noros
Acum
31°C

Program FITS 2023: „cod roșu de acrobații” în Piața Mare, în prima zi de festival. Atracțiile acestei ediții

Program FITS 2023: „cod roșu de acrobații” în Piața Mare, în prima zi de festival. Atracțiile acestei ediții

Ediția cu numărul 30 a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu are loc în acest an în perioada 23 iunie - 2 iulie. Sibienii au de ales între 800 de evenimente la care vor putea participa la FITS 2023. 

La deschiderea și închiderea FITS 2023 putem admira show-uri cu drone și lasere realizate de Evsky%KLS Lasers. Reprezentațiile vor avea loc în prima și ultima zi de festival, în jurul orei 23:30. Printre cele mai atractive spectacole outdoor din acest an se numără spectacolele de circ contemporan, spectacolele de teatru, dar și concerte, care vor avea loc, la fel ca și anii trecuți, în parcarea teatrului, pe pietonala Nicolae Bălcescu, în Piața Mare, în Piața Mică, în Piața Habermann, în Parcul Tineretului, pe strada Cetății, dar și în localități din județ.

Circ în Piața Mare și concert în Catedrala Evanghelică

În prima zi a festivalului, show-ul obișnuit din Piața Mare va consta într-un spectacol de circ contemporan numit „Cod Roșu de acrobații”, care va începe de la ora 21:45. Este „un vârtej vertiginos de numere de circ, un spectacol în care mișcările acrobaților și ale dansatorilor se împletesc până provoacă o explozie. Un tablou alcătuit din mișcări de ansamblu, coregrafii și acrobații de grup care dau naștere la solouri în care genul e de o fluiditate desăvârșită. Artiștii se joacă cu contrastele dintre siluete, cu paralelele dintre schimbările de formă și fluiditatea de gen”, se arată în descrierea spectacolului.

Tot în prima zi, sibienii și turiștii vor putea participa și la un concert de orgi susținut în Catedrala Evanghelică, care va avea loc de la ora 16.

Evenimente inedite outdoor

„COLOR WHEELS”, un spectacol adus din Franța, va umlpe străzile sibiului în 25 iunie. Este vorba despre un spectacol coregrafic urban, colectiv, combinat cu o instalație de lumini incredibilă. Momentul, ce se desfășoară pe muzică electronică mixată live de un DJ, constă într-o defilare a nouă roți între 2 și 7 metri înălțime, luminate de mii de LED-uri, care își croiesc drum în inima mulțimii.

Din Belgia, sibienii vor putea admira „Jump Cut”, un spectacol la intersecția dintre circ și cinema, ce îmbină elemente inovatoare de scenografie și acrobație, povești și cinematografie.

„Les Quat’fers en l’air” este un alt spectacol la care oamenii vor putea participa gratuit în Piața Mică. „Două cascadoare se pregătesc să escaladeze cele mai înalte vârfuri... Din păcate, încălzirea globală a topit zăpada, lăsând în urmă doar scheletul acestui munte imens... Cum vor sfida ele gravitația? De ce continuăm să urcăm dacă știm că vom coborî? Acesta este un mister care poate fi rezolvat doar gustând din plăcerea acrobațiilor într-un scurt moment de imponderabilitate! Oare va reuși acest duo să reziste căldurii în timp ce se învârte în aer?”, se arată în descrierea spectacolului.

Concertele Festivalului

În 23 iunie, pe scena din Piața Mare va urca Asociația Vocart (Monica Anghel, Paula Seling, George Miron & Acapella, Andrei Tudor Band, Cvartetul D'Acord). A doua zi continuă cu Alternosfera, iar în 25 iunie sibienii vor putea admira Mahala Rai Banda.

Concertele continuă în 30 iunie cu spectacolul folcloric „Miracolul tradițiilor românești ”, cu Yagody în 1 iulie și cu Voltaj în 2 iulie. 

Întreg programul poate fi consultat aici, iar biletele se vor pune în vânzare miercuri, 26 aprilie.

Sursă foto: Festivalul Internațional Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Xxx

Acum 1 an

Eu nu inteleg...e festival de teatru sau de circ??? 90/ din activitati sint numai si numai circ
Raspunde

Dragos

Acum 1 an

E un festival de circ, asa a fost dintotdeauna. Un circ creat de un circar. Ce e trist e ca si circarul si circul sunt platiti din banii nostri...
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 1 an

Foarte corect,individul asta nu a fost niciodată cu adevărat actor.Circar,da.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus