Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
5°C

Invitație către o altfel de destinație: drumeție la „Stâna de pe coline”. Sau o tură cu bicicletele

Invitație către o altfel de destinație: drumeție la „Stâna de pe coline”. Sau o tură cu bicicletele

La finele acestei săptămâni este programată deschiderea sezonului turistic într-un sat relativ puțin cunoscut sibienilor: Florești, prima comunitate din județul Sibiu pe care o întâlnești venind pe Via Transilvanica.

Printre cele nici 100 de suflete care mai animă viața din satul Florești, care aparține de comuna Laslea, se numără și familia lui Florin Coșorean. Un cioban total atipic, care și-a deschis munca la stână și celor interesați de un turism domol, ecologic.

De mai bine de doi ani, alături de soția Liliana și cei trei copiii ai lor, Florin a deschis „Stâna de pe coline”, o destinație care se adresează celor interesați să (re)descopere de la liniștea colinelor Transilvaniei, la interacțiunea cu animalele care au însoțit tradiția pastorală a acestor locuri: oi și capre, porci și vaci, cai și mânji, câini și pisici. „Stâna de pe coline” este locul în care sibienii pot interacționa cu astfel de animale, locul de unde pot porni în drumeții și ture prin natură sau la picnicuri la umbra stejarilor de pe platourile din apropiere.

Florin Coșorean

”Deschidem noul sezon și îi așteptăm pe cei care vor să ne descopere locurile la o masă pe care o vom întinde la noi în curte, în casa aflată la numărul 9, sâmbătă, după prânz. Pregătim bucate tradiționale, putem oferi și cazare, la locurile din sat – deocamdată, la stână încă nu am deschis cazările. Dar pentru cei care doresc putem organiza o drumeție și către stâna noastră. Iar dacă sunt doritori de ture cu bicicletele, fie normale, fie electrice, în cursul zilei de sâmbătă poate fi organizat și un astfel de traseu: cu plecare din Sighișoara, în jur de 09:00 – 10:00, cu ghid care le și poate închiria astfel de biciclete celor care doresc”, lansează invitația Florin Coșorean. El poate fi contactat la 0741 633 814 sau la adresa e-mail [email protected].

Una din cazările pe care familia lui Florin o oferă în satul Florești

Foto principală: Facebook / Stâna de pe coline

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus