Sâmbătă,
18.05.2024
Parțial Noros
Acum
10°C

Romgaz a efectuat în 2022 plăţi către Guvern în valoare de 7,7 miliarde lei

Romgaz a efectuat în 2022 plăţi către Guvern în valoare de 7,7 miliarde lei

Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz a efectuat anul trecut plăţi către Guvernul României în sumă de 7,705 miliarde lei, conform unui raport transmis joi Bursei de Valori Bucureşti.

Potrivit sursei citate, în 2022, impozitele percepute asupra venitului, producţiei sau profiturilor societăţilor comerciale, cu excepţia impozitelor percepute asupra consumului, cum ar fi taxa pe valoarea adăugată, impozitul pe venitul personal sau impozitul pe vânzări, s-au ridicat la 5,813 miliarde lei, iar redevenţele la 5,813 miliarde lei.

Taxele de licenţă, taxele de închiriere, de înregistrare şi alte taxe aferente licenţelor şi/sau concesiunilor au totalizat 15,57 milioane lei.

"Plăţile către guverne efectuate de Filiala de Înmagazinare Gaze Naturale Depogaz Ploieşti SRL nu au fost cuprinse în acest raport datorită faptului că activitatea de înmagazinare gaze naturale nu face obiectul raportării", se menţionează în raportul consultat de Agerpers.

Începând cu data de 1 august 2022, Romgaz a achiziţionat toate acţiunile emise de ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, în prezent Romgaz Black Sea Limited. Plăţile efectuate de compania Romgaz Black Sea Limited nu au fost cuprinse în raport, valoarea plăţilor efectuate în cursul exerciţiului financiar din anul 2022 fiind sub pragul de semnificaţie în valoare de 443.400 lei (echivalentul a 100.000 euro), mai precizează sursa citată.

SNGN Romgaz SA are ca obiect de activitate explorarea, prospectarea, descoperirea, dezvoltarea şi exploatarea produselor petroliere din zăcămintele aflate în portofoliul societăţii.

Acţiunile companiei sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) şi Bursei de Valori Londra (London Stock Exchange - LSE). Statul, prin Ministerul energiei, este principalul acţionar al societăţii, cu un pachet de 70,0071% din acţiuni. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

L

Acum 1 an

Pusculita celor de la putere, traiasca Perla Coroanei, si multumim din inima Partidului....ca la comunisti, oricum suntem aspiratorul de sinecuri
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus