Sâmbătă,
23.09.2023
Cer Senin
Acum
24°C

Joy for Party - Un cuplu din Sibiu a investit 6.000 de lei într-o afacere: Vrem să dăm părinților un moment de respiro

Joy for Party - Un cuplu din Sibiu a investit 6.000 de lei într-o afacere: Vrem să dăm părinților un moment de respiro

De aproximativ o lună, Ștefana și Sergiu Vintilă au creat Joy for Party, o mică afacere de care cei doi se ocupă mai mult în weekend-uri. Prin locul de joacă mobil în care au investit și, implicit, prin activitățile pe care cei mici le pot face, cei doi sibieni își doresc să vină în sprijinul părinților, mai ales la evenimente, pentru a le putea oferi câteva minute de respiro acestora. Locul de joacă mobil poate fi amplasat în interiorul locației, dar și în exterior, dacă condițiile meteo sunt favorabile.

Ștefana este specialist îmbunătățire procese, iar Sergiu este inginer. Din 2020 tânăra este în concediu de crește a fetițelor ei, iar ideea deschiderii micii afaceri i-a venit din dorința de a face ceva nou, dar și de a ieși din rutina zilnică. Este sprijinită în totalitate de soțul ei Sergiu.

„Ne-am deschis mica afacere din dorința de a ieși din zona de confort. Eu sunt în concediu de creștere a copilelor din 2020, de trei ani, și o să mai stau încă un an. Cumva, aveam nevoie să ies puțin din această rutină zilnică. Mi-a plăcut foarte mult zona de activități dedicate lor. Am avut și noi la botezul celei mici un loc de joacă mobil și mi s-a părut o idee foarte bună. Am profitat de această colaborare și ulterior am dezvoltat ideea”, a spus Ștefana despre ideea afacerii.

Pentru copiii cu vârste cuprinse între un an și șapte ani

Principiul după care funcționează mica afacere este unul simplu: înainte de eveniment Ștefana și Sergiu merg la sală pentru a monta locul de joacă mobil, iar cu puțin timp înainte de încheierea distracției tot cei doi îl și demontează.

„Se adresează copiilor cu vârste între un an și șase – șapte ani. Într-un pachet am gândit activități și jucării pentru mai multe grupe de vârstă, au foi de colorat, au jucării de motricitate, de lemn, să potrivească culorile, formele, activități interactive, să-i țină pe copii conectați și să-i ajute pe părinți să profite de eveniment”, a mai explicat sibianca.

6.000 de lei investiți în locul de joacă

Pentru locul de joacă cei doi au cheltuit aproximativ 6.000 de lei, iar în funcție de cerințe își doresc să mai cumpere accesorii și să îl extindă. Închirierea locului de joacă se face pe eveniment, iar Ștefana a gândit trei pachete pentru posibilii clienți.

„Am gândit trei pachete standard, iar de la ele putem să personalizăm după dorințe. Pachetul cel mai mic este potrivit la un eveniment cu un număr de până în zece copii și săli mai micuțe. Cuprinde o saltea gonflabilă, măsuță, scaune, tricicletă, cărucior cu păpușele, activități de colorat și de motricitate. Al doilea pachet are salteaua mai mare, două mese și mai multe băncuțe, multe activități și pot participa în jur de 15 -17 copii. Cel mare cuprinde toată recuzita pe care o avem și se pot distra aproximativ 20 de copii.”

Un moment de respiro pentru părinți

Ceea ce este important de menționat este faptul că Ștefana și Sergiu se vor ocupa exclusiv de montarea, de închirierea și de demontarea locului de joacă, lucru care nu include și supravegherea copiilor.

„Nu mergem să supraveghem copii, noi mergem să  lăsăm articolele de distracție și copii să profite de ele. Ideea de bază este de a da un moment de respiro părinților care vin cu copilași, locul de joacă este în sală pentru că nu trebuie să scoți oamenii din sală ca să stea cu copiii”, mai spune aceasta.

Pentru evenimente cei doi se deplasează atât în oraș, cât și în județ și pot colabora și cu companii din Sibiu pentru organizarea de activități pentru cei mici.

Pe viitor, Ștefanei i-ar plăcea să deschidă un loc de joacă pentru copilași, în care părinții să se poată și relaxa în același timp.

„Mi-ar plăcea să fie o combinație de loc de joacă și cafenea, mai mult un loc de joacă, o zonă deschisă în care să-ți vezi copiii, iar părinții să poată servi o cafea, un ceai, să fie deschis și dimineața”, spune Ștefana despre planurile de viitor.

Afacerea Ștefanei și a lui Sergiu o găsiți pe pagina de facebook și de Instagram Joy for Party și la numărul de telefon 0747329373.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus