Joi,
25.07.2024
Parțial Noros
Acum
22°C

Putin: „Împotriva patriei noastre a fost din nou declanşat un adevărat război, însă noi vom învinge terorismul internaţional”

Putin: „Împotriva patriei noastre a fost din nou declanşat un adevărat război, însă noi vom învinge terorismul internaţional”

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi că lumea se află în prezent într-un punct de cotitură şi a acuzat ţările occidentale că orchestrează un război împotriva Rusiei, înainte de a-i îndemna pe ruşi la "victorie", în timpul paradei militare din Piaţa Roşie de la Moscova cu prilejul Zilei Victoriei împotriva Germaniei naziste, informează AFP şi TASS, citate de Agerpres.

"Astăzi, civilizaţia se află din nou la un punct de cotitură. Împotriva patriei noastre a fost din nou declanşat un adevărat război, însă noi vom învinge terorismul internaţional, îi vom apăra şi pe locuitorii din Donbas, ne vom asigura securitatea", a declarat preşedintele rus.

Vladimir Putin a susţinut că Rusia vrea "un viitor paşnic şi liber", şi că pentru ea "nu există popoare inamice nici în Vest, nici în Est".

În discursul său, Putin a calificat drept "crimă" distrugerea memorialelor înălţate în cinstea soldaţilor sovietici şi "o bătaie de joc la adresa actelor lor de eroism", "un revanşism al celor care pregăteau în mod cinic şi făţiş o nouă campanie împotriva Rusiei, celor care au adunat pentru aceasta răul neonazist din întreaga lume".

Vladimir Putin a declarat că Rusia se mândreşte cu toţi participanţii la operaţiunea militară specială din Ucraina" şi că de ei "depinde viitorul statalităţii ruse şi securitatea ţării".

Potrivit lui Putin, "orice ideologie de supremaţie este prin natura ei dezgustătoare, aducătoare de moarte şi criminală". El a subliniat că elitele occidentale "continuă să-şi declare exclusivitatea, îi asmut pe oameni şi dezbină societatea".

Vladimir Putin şi-a încheiat discursul de 10 minute din timpul paradei cu strigătul "Ura!" pentru Rusia şi victoria ei. "Pentru Rusia, pentru forţele noastre armate nobile, pentru Victorie, ura!", a declarat preşedintele rus. 

foto captura video South China Morning Post

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 an

O fi si Putin implicat crime dar nu-l intrece pe Iohannis la implicari in asasinate si acte teroriste de distrugere comise impotriva populatiei. Licu, Orban, Veseli, Bacanaru, Berechet, Mateescu, Scutea, etc, pot depune marturie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus