Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Meteorologii sibieni, despre săptămâna care urmează: marți vine vara, cu 27 de grade, dar și cu grindină

Meteorologii sibieni, despre săptămâna care urmează: marți vine vara, cu 27 de grade, dar și cu grindină

Cu toate că nu există zi a săptămânii viitoare în care să nu fie prognozate posibile ploi, meteorologii anunță și temperaturi specifice verii.

Temperaturile mai ridicate, între 25 și 27 de grade, sunt estimate pentru ziua de marți. În rest, meteorologii sibieni Florin Bugner și Ovidiu Câmpean, din cadrul Centrului meteorologic Transilvania Sud, estimează că în cursul zilelor lucrătoare ale săptămânii care urmează vremea se va încadra sau apropia de normalul acestei perioade.

În fiecare zi este posibil să plouă, dar în niciuna din zile ploile nu sunt generalizate, ci doar locale. În ziua de marți, pe lângă temperaturi ridicate, sunt prognozate și averse însemnate, cu posibile căderi de grindină. Sfârșitul următoarei săptămâni se anunță, din nou, călduros.

Luni, 15 mai (ora 09:00 – 16 mai, ora 09:00)

Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei și temporar instabilă. Cerul va fi variabil, temporar noros. Local se vor semnala averse de ploaie, ce pot fi însoțite izolat și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare de 40-50 km/h în zonele joase, mai susținute în zonele înalte de munte, unde rafalele vor atinge temporar 70-80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 24 de grade, iar cele minime între 10 și 13 grade.

 

Marți, 16 mai (ora 09:00 – 17 mai, ora 09:00)

Vremea va fi caldă și temporar instabilă. Cerul va fi variabil, temporar noros. Local se vor semnala averse de ploaie, însoțite izolat de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare asociate averselor, mai intens în zonele înalte de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 27 de grade, iar cele minime între 11 și 13 grade.

 

Miercuri, 17 mai (ora 09:00 – 18 mai, ora 09:00)

Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei și temporar instabilă. Cerul va fi variabil, temporar noros. Local se vor semnala averse de ploaie, însoțite izolat de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 24 de grade, iar cele minime între 9 și 11 grade.

 

Joi, 18 mai (ora 09:00 – 19 mai, ora 09:00)

Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări temporare. Local la munte și izolat în rest se vor semnala averse de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 24 de grade, iar cele minime între 6 și 11 grade. Izolat, dimineața, vor fi condiții de ceață.

 

Vremea prognozată pentru următorul sfârșit de săptămână

Vremea va fi ușor mai caldă decât normalul perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și mai ales după amiaza, local în zonele montane și pe arii mai restrânse în rest, se vor semnala averse de ploaie, însoțite izolat de descărcări electrice.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus