Vineri,
22.09.2023
Parțial Noros
Acum
21°C

Comuna Racovița sărbătorește în acest final de săptămână 580 de ani de atestare documentară

Comuna Racovița sărbătorește în acest final de săptămână 580 de ani de atestare documentară
Comuna Racovița din județul Sibiu sărbătorește în acest final de săptămână 580 de ani de atestare documentară. Cu această ocazie, Primăria și Consiliul Local Racovița, în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu prin Agenda Culturală, organizează duminică, 21 mai, manifestări religioase, culturale și artistice prilejuite de această aniversare.
 
Printre invitați vor fi Veta Biriș, Călin Han, Fanfara Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu Sibiu, Grupul Folcloric Flori Racovicene, dar și Asociația Castrum Novis.
 
„La mulți ani, Racovița! Prima atestare documentară a satului Racovița apare la 22 mai 1443, prin actul de danie emis devoievodul Iancu de Hunedoara în Cetatea de Baltă.
 
La finalul zilei toți racovicenii sunt așteptați la Balul Portului Popular la Căminul Cultural. Vă invităm să ne bucurăm împreună la această mare sărbătoare”, transmit reprezentanții primăriei Racovița. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus