Miercuri,
24.07.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Alexandru Găvozdea, liderul Sibiu2024: Fiecare membru al platformei are bastonul de primar în raniță

Alexandru Găvozdea, liderul Sibiu2024: Fiecare membru al platformei are bastonul de primar în raniță

Liderul platformei civice Sibiu2024, arhitectul Alexandru Găvozdea (foto dreapta), susține că aceasta nu se va transforma în partid politic anul viitor, în proximitatea alegerilor locale, însă nu exclude posibilitatea ca el sau un alt membru al organizației să candideze pentru postul de primar al municipiului Sibiu.

”Ne dorim însă ca planul de oraș ce va fi generat de platforma Sibiu2024 să devină realitate, prin integrarea lui într-un program pe termen lung de administrație publică. Deci să fie asumat politic, indiferent cine preia după aceea să implementeze.

Când sunt întrebat dacă vreau eu să candidez, nu pot fi decât sincer. Mi-a trecut prin cap asta. Dar am convingerea că nu sunt singurul sibian care e pasionat de oraș, încă din copilărie, și care s-a gândit la acest lucru. Sibiul are oameni extraordinari. Fiecare membru al platformei are bastonul de primar în raniță și până la urmă fiecare sibian, căci despre asta e democrația”, a anunțat Găvozdea.

El a ținut să facă aceste precizări după ce în Turnul Sfatului și probabil în alte publicații a apărut ipoteza ca platforma Sibiu2024 să fie un vehicul electoral la localele de anul viitor.

”În ultimele zile au apărut multe speculații în spațiul public legate de lansarea platformei Sibiu2024, pe care vreau să le clarific.  Platforma Sibiu2024 nu este politică, nu este atașată niciunei forțe politice ṣi nici nu se va transforma într-un partid politic.  Sibiu2024 este o platformă de gândire și acțiune și își propune să adune în același loc sibieni care au idei și proiecte pentru îmbunătățirea vieții orașului.

Este pentru prima dată în orașul nostru când se face un astfel de exercițiu: articularea unei viziuni pentru Sibiu de la firul ierbii. Nu ceva gândit într-un birou, sau de un grup restrâns, ori de un singur om, ci de noi toți”, a mai precizat Găvozdea.

Într-un articol din 12 mai, Găvozdea declara pentru Turnul Sfatului că ideea transformării platformei civice Sibiu2024 într-un organism politic în perspectiva alegerilor locale ține de felul în care aceasta se va dezvolta și în funcție de necesitățile electoratului.

”Deocamdată ne concentrăm pe generarea unei viziuni pentru Sibiu. Dar planul care va rezultă nu va rămâne literatură de sertar, va fi nevoie de articularea lui politică. Administrația și cetățenii nu sunt două lumi separate - comunitatea vine cu o viziune, politicul nu poate să întoarcă spatele, să o ignore.

Practic, obiectivul Sibiu2024 este să coaguleze un plan de oraș relevant pentru toți sibienii, creat de la firul ierbii. Este de dorit că acest plan să poată deveni realitate și dacă o candidatură poate face asta, o să vedem atunci când avem planul”, a declarat atunci liderul Sibiu2024.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Sibianul

Acum 1 an

O minciună de la început la sfârșit: palavragiul cu platformă nu poate altceva mai bun decât sa vâneze o funcție. Dacă îi păsa de Sibiu, realiza ceva în afara politicii. Așa, mai îngrășăm unul care promite, promite, promite.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 1 an

Despre Salut! Numele meu este Alexandru Găvozdea. Sunt fondatorul biroului de arhitectură a. plan (2006). Am absolvit facultatea de arhitectură a UAUIM București în 2004 și master în Conservarea Patrimoniului Construit în 2007. Sunt atestat ca specialist în urbanism RUR (2007 PUD, PUZ; 2009 PUG, studii de istorie urbană și protecția patrimoniului) și expert tehnic judiciar pentru Ministerul Justiției (2011). Am servit ca trezorier al filialei Sibiu-Vâlcea a OAR între 2010-2013 și trezorier al OAR intre 2013-2014, din 2014 sunt președintele filialei Sibiu-Vâlcea. Ca membru în Consiliul Național OAR din 2010 până în 2018, am contribuit semnificativ la activitatea grupurilor de lucru pentru organizarea stagiului, mecanismul de control al luării în evidență, branding, transformare și eficientizare a organizației, sistemul de informare asupra costurilor și platforma comună de pre-calcul a onorariilor de arhitectură. Am inițiat și susținut împreună cu consultantul juridic al filialei Sibiu-Vâlcea, avocat Marius Vulcan, o conferință legislativă pentru membrii filialei în anul 2011, care stă la baza cursului de legislație pentru arhitecți reluat în anul 2017. Sursa? Luati lumina:http://10501plus.ro/despre/
Raspunde

Florin

Acum 1 an

Excelentã initiativa. Multumim ! Dar !!!! ….. toate ideeile bune vor fi degrabã preluate si insușite de catastrofala dna Câmpeanu si/ sau ( doamne fereste !!) de ‘ amatoarea calificatã’ doamna Astrid . Și atunci ce am rezolvat ?! Evident trebuie altfel gândit !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus