Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Sâmbătă se deschide circulația pe ambele poduri de pe șoseaua Alba Iulia, din Sibiu

Sâmbătă se deschide circulația pe ambele poduri de pe șoseaua Alba Iulia, din Sibiu

La un an și o lună de la începerea lucrărilor la cele două poduri peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia, constructorii anunță deschiderea circulației pe ambele structuri.

Actualizare ora 13.48 Reprezentanții Primăriei Sibiu au transmis un comunicat de presă prin care anunță deschiderea circulației pe cele două poduri de la ora 12, sâmbătă. 

„Precizăm că lucrările la acest obiectiv nu sunt finalizate încă în totalitate, urmând să se continue lucrările la pista pentru biciclete de sub pod și la albia râului din zona. Acestea nu vor mai afecta traficul,” precizează sursa citată.

Știre inițială. Ultimele retușuri erau aplicate, vineri, la prânz, podului din amonte, cel care a fost demolat și reconstruit în cadrul lucrărilor încredințate companiei Geiger Transilvania SRL. Reabilitarea podului din aval – aferent celor două benzi de circulație pe sensul de ieșire din oraș – a fost finalizat de la începutul lunii. „Sâmbătă, în jurul prânzului, va fi deschisă circulația pe ambele poduri”, arată reprezentanții constructorului.

Lucrările rămase de executat sunt cele din afara căii de rulare și cele de amenajare a pistei de biciclete pe sub pod (aceasta ar urma să fie folosită de la jumătatea lunii iulie, când ar trebui finalizată pista de biciclete de pe malul Cibinului).

13,9 milioane de lei, cu tot cu TVA, este valoarea inițială a contractului care a vizat cele două poduri de pe Alba Iulia, peste Cibin. Cel din amonte a fost reconstruit la trei benzi de circulație, una pentru virajul la dreapta, pe strada Maramureșului.

Citește A fost asfaltat și al doilea pod al șoselei Alba Iulia peste Cibin. „Estimăm deschiderea circulației până la finele lunii”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Carcotel

Acum 10 luni

Auzi nenea constructor, cum ramane cu banda dedicata pentru virajul la dreapta spre Strand? :))))) Pentru ca aia a fost unul din punctele forte ale acestui proiect. Am vazut ca in locul acelei benzi dedicate, ce chiar avea sens sa existe, a fost facuta de fapt o....PISTA de biciclete. Pai ce facem aici?
Raspunde

Un sibian

Acum 10 luni

n-ai inteles tu ceva...roaga pe cineva sa-ti explice!
Raspunde

@Carcotel

Acum 10 luni

aia e banda de circulatie pt viraj la dreapta. pista e langa trotuar - are vreo 30 de cm latime probabil , si niste canale in mijloc - standard sibian
Raspunde

Un sibian

Acum 10 luni

Standard NELEGAL. Să vedem ce spune INSTANȚA!
Raspunde

Care-i faza ???

Acum 10 luni

nici eu n-am inteles, si Geiger nu ne explica, de ce podul are 3 benzi dar se poate intra pe pod doar pe doua benzi, existand premisele formarii din nou de coloane cu tot podul largit. Cat despre pistele de biciclete ... N-au nici cap nici coada, au doar borduri inalte de sarit !! Daca megi dinspre aeroport spre centru, treci podul pe pista si cand ajungi pe Maramuresului, ce faci? Tai traficul ce face dreapta pe Maramuresului? Te dai jos la trecere ?? pai ce culoare alternative de deplasare sunt astea ?
Raspunde

Gigel Topor

Acum 10 luni

Aiqa cu taiatu' benzii de auto face parte din Planul de Morti la Hectar.Vorba cantecului: din viata scapa cine poate :)
Raspunde

Un biciclist

Acum 10 luni

daca pedalez dinspre centru si la pod vreau sa fac dreapta catre piata Cibin - pe pista aia noua care a taiat salciile, cum fac ?? Vad ca nu e nici o rampa de acces. Trebuie sa-mi schimb bitza de oras cu un Down Hill sau nu s-a gandit nimeni la asta ??
Raspunde

Kokos

Acum 10 luni

Faci si tu un mic ocol : mergi pe pod , faci giratoriul de la fosta autogara , te intorci spre centru , faci dreapta catre Maramuresului si cobori pe pista de biciclete .
Raspunde

Mircea

Acum 10 luni

Cea mai mare porcarie!!! Numai bani irosiți sau băgați din interes in alte buzunare! Traficul va fi mai rău decât înainte, deci nu s a remediat nimic!!!
Raspunde

Un alt biciclist

Acum 10 luni

Nu s-au gandit, pentru ca NUl le pasă, nici proiectantului, nici beneficiarului formal (primăria) Sibiu SMART! Din păcate, adevărații beneficiari: bicicliștii nu se unesc să-și apre interesele și drepturile în fața unei administrații indolente sau chiar rău-voitoare. Cele câteva asociații de profil (să zicem) fie se axează mai mult pe turismul extraurban, fie sunt activeaze ...
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 10 luni

Parapetii sint strimbi si vopsiti prost.Capatul parapetului dinspre Kaufland spre Carpatica ,pe podul din aval,e un pericol mortal pentru cei de pe banda 1.Probabil ca si cel de la LIdl spre Petrom(pod amonte) va fi la fel pentru cei de pe banda1.Slabi proiectantiu,slabi constructori!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus