Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

ULBS, a doua universitate din ţară în clasamentul "Educaţie de calitate" al Times Higher Education Impact Ranking 2023. ”Suntem onoraţi să vedem numele universităţii noastre atât de sus”

ULBS, a doua universitate din ţară în clasamentul

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (ULBS) se clasează pe locul 4 la nivel naţional, în clasamentului Times Higher Education Impact Ranking 2023, şi locul 2 în România privind evaluarea obiectivului "Educatie de calitate", anunță instituția într-un comunicat de presă.

La nivel global, evaluarea pe ansamblu a situat ULBS în primele 401-600 universităţi din lume în ceea ce priveşte implicarea în activităţi specifice dezvoltării durabile şi pe locul 55 în clasamentul care analizează "Obiectivul 4 - Educaţie de calitate", se precizează în comunicat.

Citește și: 

ULBS, pe locul 14 în clasamentul universităților după numărul de angajați. Are puțin peste 1500

Criteriile de evaluare ale clasamentului Times Higher Education Impact Ranking 2023 vizează 17 obiective de dezvoltare durabilă incluse în Agenda 2030 a Organizaţiei Naţiunilor Unite şi calibrează indicatori care integrează evaluările a patru domenii importante: cercetare, administraţie, comunicare, activitate didactică. Aflat la cea de-a cincea ediţie, clasamentul Times Higher Education Impact Ranking 2023 include 1591 de universităţi din 112 ţări.

”Suntem onoraţi să vedem numele universităţii noastre atât de sus în clasamentul naţional, alături de alte instituţii prestigioase. Iată că determinarea de a urma drumul cercetării făcute la nivel de excelenţă şi includerea în activitatea didactică a unor criterii riguroase de evaluare academică consolidează relevanţa prezenţei noastre în parteneriate de reputaţie pentru învăţământul superior, precum Consorţiul Universitaria şi Alianţa FORTHEM"”, a declarat prof. univ. dr. Sorin Radu, rectorul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu.

Citește și: 

ULBS pe locul 19 în clasamentul național al universităților. A căzut 3 locuri: ”Din punct de vedere statistic, o variație de trei poziții de la un an la altul este firească”

Conform ranking-ului menţionat, universităţile membre ale Consorţiului Universitaria s-au situat astfel: în intervalul 201-300 Universitatea din Bucureşti, urmată în intervalul 401-600 de Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj -Napoca, Academia de Studii Economice din Bucureşti şi Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu.

Şi în următoarele intervale regăsim universităţi membre ale Consorţiului, Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, în intervalul 801-1000 şi Universitatea 'Dunărea de Jos" din Galaţi, în clasamentul 1000+.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Onoratus

Acum 10 luni

Cum sunteti?? Chiar? Onorați? Vai si amar de voi. In cativa ani va fi istorie ULBS. Sub mareata voastra conducere. Nulitatilor!
Raspunde

Ranker

Acum 10 luni

Nici macar nu e meritul vostru! Va inpaunati cu munca altora. PS: mai ascultati de studenti. Daca i-ati auzi si asculta, ar fi bine ! Acolo e ranking-ul vostru. Și e negativ. Rau de tot
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@ranker

Acum 9 luni

Pai nu e marea doamna psiholog, responsabila cu studentii si cu problemele lor? Nu ii asculta ea zilnic? Are ditamai centrul de consiliere plus unul nou pe care il construieste pe multi bani? Ce mai vrei?
Raspunde

Auuuuu

Acum 9 luni

Ce păcat că experții internaționali de la „Times Higher Education” nu ascultă de trolii heitări de pe „Turnul Sfatului”! Câtă lumină ar putea să ia ei de la frustrații locali!
Raspunde

Anastasescu rodica

Acum 9 luni

A trecut timpul intr-o clipa, eu fac parte din promotia a treia a ULBS, 1971-1975- si sunt mandra de tot ce am realizat!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus