Duminică,
24.09.2023
Parțial Noros
Acum
18°C

Șase stele noi pe Aleea Celebrităților, la FITS 2023

Șase stele noi pe Aleea Celebrităților, la FITS 2023

Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și directorul Teatrului Național Radu Stancu, a anunțat miercuri, 7 iunie, cine sunt sunt cei șase artiști ale căror nume se alătură pe Aleea Celebrităților în acest an: Marie Chouinard, Katie Mitchell, Noa Wertheim, Milo Rau, Maria Pages și Tiago Rodrigues.

Aleea Celebrităților este un proiect special prin care numele și memoria unora dintre cei mai importanți creatori ai lumii se alătură permanent orașului Sibiu, într-un valoros ”Walk of Fame”.  

Chiriac i-a invitat pe sibieni să ia parte la evenimentul de decernare a stelelor, dar și la gala care va avea loc imediat după acesta. 

„Aveți șansa să fiți prezenți la spectacolul de gală la Aleea Celebrităților. Biletul nici măcar nu e cel maxim. Nu sunt date numai partenerilor noștri. Dorim să fiți prezenți, luați-vă din timp bilete pentru că pe lângă marile personalități care primesc stea vom avea alte patru premii. Două premii pe care le anunțăm de anul acesta, este vorba de premiul Virgil Flonda și de Iulian Vișa. De asemenea, vom mai avea două recunoașteri importante, o personalitate română din Japonia, care conduce una dintre cele mai mari firme din lume care a ajutat enorm la progaamul de voluntari, care va primi un premiu special și, de asemenea, un ambasador care a făcut un lucru de excepție pentru România, pentru Festival, vom dezvălui în cadrul galei”, a anunțat acesta.

Cine sunt personalitățile distinse cu stea pe Aleea celebrităților din Sibiu în cadrul FITS 30

MARIE CHOUINARD

Posesoare a peste treizeci de premii prestigioase în zona dansului, directoare la Bienala de la Veneția pentru Dans în perioada 2017-2020, Marie Chouinard primește o stea pe Aleea Celebrităților din Sibiu, pentru cariera de excepție ca autoare de spectacole de dans, regizoare de film, de aplicații pentru realități virtuale, de arte vizuale și instalații – împreună cu compania care îi poartă numele. Marie Chouinard este, de astăzi, pe Aleea Celebrităților din Sibiu. Bine ai venit acasă!

Spectacole în cadrul FITS 30: MARIE CHOUINARD - FEMEIE. MIRACOL. FEMEIE. / « M » – Marie Chouinard, - Centrul Cultural Ion Besoiu, 1 iulie

KATIE MITCHELL

Una dintre cele mai complexe personalități artistice din lume, care a realizat peste o sută de spectacole de teatru și operă la cele mai mari instituții de spectacole din Europa, ajunge astăzi pe Aleea Celebrităților din Sibiu. Multi-premiată în Marea Britanie, Germania, Rusia, posesoare a Premiului Europa 2014, distinsă cu Ordinul Imperiului Britanic și cu Medalia Președintelui Academiei Britanice, Katie Mitchell primește astăzi o stea pe Aleea Celebrităților din Sibiu, pentru cariera excepțională de artist și profesor la marile universități din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Spectacole în cadrul FITS 30: KATIE MITCHELL - (NU) E SFÂRȘITUL LUMII, Schaubühne Berlin, Fabrica de cultură, sala Eugenio Barba, 1,2 iulie

NOA WERTHEIM

Sărbătorim împreună 30 de ani de existență a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, 75 de ani de existență a Statului Israel și 30 de ani de existență a Companiei de Dans Vertigo. Ce bucurie să îi acordăm astăzi, pe Aleea Celebrităților din Sibiu, lui Noa Wertheim – lidera Companiei  de Dans Vertigo, o stea, pentru creația inegalabilă pe care a promovat-o de-a lungul timpului în lumea dansului, în conexiune cu comunitatea și cu mediul, cu ceea ce înseamnă excelența și bucuria de a dezvolta o școală și o companie în numele exemplarității. Dragă Noa Wertheim, dragă prietenă, ai fost de șapte ori la Sibiu! De astăzi Sibiul, împreună cu Aleea Celebrităților, sunt casa ta!

Spectacole în cadrul FITS 30: NOA WERTHEIM - MAKOM 30. SĂRBĂTOAREA DANSULUI, Vertigo Dance CompanyCentrul Cultural Ion Besoiu, 30 iunie-1 iulie .

MILO RAU

Răsfățat al marilor festivaluri de teatru și film, din Europa și din lume, directorul artistic al Teatrului Național din Gent, și, de anul acesta, director artistic la Wiener Festwochen, Milo Rau primește astăzi o stea pe Aleea Celebrităților din Sibiu, pentru cariera sa incredibilă de regizor și autor de teatru, scriitor, regizor de film și animator artistic în Europa și în lume.

Spectacole în cadrul FITS 30: MILO RAU -ULTIMA CINĂ, NT Gent, Belgia - Fabrica de cultură, sala Faust, 29-30 iunie

MARÍA PAGÉS 

Una dintre cele mai premiate artiste din Spania și din Europa, creatoare de dialoguri artistice cu mari artiști ai lumii, precum Mikhail Baryshnikov și Sidi Larbi Cherkaoui, María Pagés primește astăzi o stea pe Aleea Celebrităților, pentru unicitatea creației sale în zona flamencoului și a poeziei mișcării. Dragă María, bine ai revenit la Sibiu!

Spectacole în cadrul FITS 30: MARÍA PAGÉS - ȘEHEREZADA ÎN RITM DE FLAMENCO - Centrul Cultural Ion Besoiu, 28-29 iunie

TIAGO RODRIGUES

Erou al construcției de punți între orașe, comunități și țări, unul dintre cei mai mari luptători pentru forța teatrului jucat în orice spațiu, distins cu Premiul Europa și cu alte nenumărate premii, Tiago Rodrigues, directorul artistic al Festivalului de Teatru de la Avignon, primește astăzi o stea pe Aleea Celebrităților, pentru forța și liberatatea de a crea evenimente unice în toată lumea. De astăzi, între Festivalul de la Avignon și cel de la Sibiu, avem o punte trainică.

Spectacole în cadrul FITS 30: TIAGO RODRIGUES - ÎN MĂSURA IMPOSIBILULUI, La Comédie de Genève  - Fabrica de cultură, sala Lulu, 23, 24 iunie

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus