Miercuri,
29.11.2023
Partial Noros
Acum
3°C

Prima lansare AUR la Sibiu: de la sutele de euro din căcăreze de oaie și mia de euro – salariul minim, la ciorba de burtă a pakistanezilor. Plus Turcan și Cîmpean

Prima lansare AUR la Sibiu: de la sutele de euro din căcăreze de oaie și mia de euro – salariul minim, la ciorba de burtă a pakistanezilor. Plus Turcan și Cîmpean

În prezența candidatului la președinția României din partea celui mai mare partid de opoziție, câteva sute de sibieni și locuitori din zonă au participat la prima conferință organizată de AUR la Sibiu. Pentru prezentarea promisiunilor electorale.

„Bună ziua. Ați venit pentru evenimentul AUR?”, zâmbesc cele două tinere care ghidează invitații la prima conferință publică organizată la Sibiu de partidul care a devenit cea mai aderentă forță din opoziția politică. Conferința organizată duminică după-amiaza are loc în cea mai mare sală a hotelului Ramada, iar fiecare invitat are alocat scaunul său.

În sală sunt de la oameni de cultură, la medici și profesori, dar și foști trimiși în judecată pentru fapte de cămătărie sau proprietari de restaurante. De la costume și tinere învăluite în parfumuri fine, la costume populare, pălării, dar și lanțuri groase de aur, din gama „bombardier”. Printre numele relativ cunoscute public: fostul director al Aeroportului sibian, Augustin Sava, psihologul Mihai Copăcean sau fostul social-democrat Cristian Marinescu (el a ținut să sublinieze că nu a intrat în partid).

”Să dați telefoanele pe silent. Este foarte important, urmează și câteva momente solemne”, dă semnalul de începere, Ioana Ramona Bruynseels, prezentată pe ecranul din spate drept „coordonatoare AUR”. Intră George Simion, președintele partidului, lumea aplaudă și se ridică în picioare, iar preotul Ioan Tătoiu – din Sibiu - este invitat în aplauze să deschidă întâlnirea cu o rugăciune.

„Sfințiile voastre...”

România este pe calea pierzaniei, românii sunt „trădați, manipulați, și-au pierdut speranța, nu mai cred nimic din ceea ce spun cei care conduc”, viitorul este total incert sunt mesajele lansate la începutul coferinței, prin discursul lui Bruynseels și filmulețul propagandistic de la început. Un film în care de la educație, sănătate ori infrastructură, totul este prezentat în culorile eșecului, culminând cu cele „120 de milioane de vaccinuri comandate pentru 16 milioane de locuitori”. „Partidele vechi și obosite ajung sus și uită. Oamenii au nevoie de modele, de lideri, de un plan care să îi aducă împreună, să se simtă parte a națiunii, mândri că sunt români”, sunt mesajele lansate în continuare. 

În contrast cu România descrisă a fi pe drumul disoluției este prezentată platforma AUR. ”Ni se alătură patrioți și am considerat absolut normal să venim în fața dumneavoastră cu platforma 2024, când AUR va ajunge la guvernare. Avem specialiștii de care avem nevoie, un plan clar și - extrem de important – multă dragoste față de țară și de oameni”, promite Bruynseels și îl invită la microfon pe George Simion.

„Sființiile voastre”, este formula de adresare cu care își începe liderul AUR primul discurs. „Ce am văzut mai devreme nu înseamnă România, poate doar o filă neagră, pe care trebuie să o întoarcem. Am venit pentru a vă prezenta soluțiile noastre, pentru a vă-ntreba dacă aveți alte idei. Întrebăm toată România ce își dorește pe viitor. Să mergem înainte ca în ultimii 30 de ani sau să se implice în construcția acestui program și reconstrucția României. Avem mare încredere că vom reuși. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, sunt printre cuvintele primului discurs al după-amiezii.

Printre promisiunile specialiștilor AUR: sute de euro din căcăreze

Rând pe rând, în fața sălii sunt invitați specialiștii care au contribuit la redactarea programului de guvernare al AUR. Despre domeniul Sănătății este invitat să vorbească Sebastian Suciu, care este și deputat de Sibiu, fiind prezentat și drept doctor în științe medicale. „Vreau să vă promit că noi nu vrem să venim doar cu niște promisiuni cum ați fost mințiți de-a lungul timpului. Promisiunile din acest moment aniversar vreau să fiți convinși că vor fi și implementate”, vorbește deputatul. ”Ana Aslan” este numele programului de investiții în infrastructura de sănătate promis de AUR. Un proiect în care, printre altele, se va ajunge la „o policlinică la minim 25.000 de cetățeni”.

Urmează un deputat de Gorj, Ringo Dămureanu. „Când spui Sibiu, parcă un fior te trece prin șiră. Printr-o eroare a istoriei, un domn supranumit «ghinion» a ajuns să ne conducă”, își începe Dămureanu discursul cu lista promisiunilor sociale din programul de guvernare al AUR. Promisiuni între care intră salariul minim brut de 5.000 de lei, scăderea impozitării muncii la 25%, dar și protejarea patronilor români. „Toate controalele pe care știți că statul le face vor fi drastic limitate la maxim un control pe an”.

Daniel Ghelba, deputat de Dolj al celor de la AUR, nu reușește să dezmorțească atmosfera din sală în discursul său de prezentare a promisiunilor pentru Educație. Promisiuni reunite sub numele de „Programul național domnul Trandafir”, care are în cap de listă afirmația că profesorul va fi plătit așa cum trebuie.

Nici Avram Fițiu, conferențiar la Facultatea de medicină veterinară din Cluj-Napoca nu reușește să revitalizeze atmosfera. Amintește de Corneliu Bucur și Virgil Flonda și apoi prezintă promisiunile pentru „un stat suveran agroalimentar”. „Când spui Sibiu, spui oierit. Ce a mai rămas din el în Mărginime. Cum putem să îl punem în valoare prin turism cultural? Prin măsuri de soft-power!”, vorbește Fițiu, care dă exemple de nume cunoscute ale Mărginimii care trebuie promovate pentru a atrage turiștii.

Nici discursul despre agricultură și transhumanță nu prea primește atenție. Sala se trezește numai când Fițiu începe să vorbească despre cum căcărezele de oaie sunt o adevărată sursă de bani în statele care le exploatează potențialul fertilizator. „Acea componentă mizerabilă din care Franța azi vinde de 80 de milioane de euro căcăreze parfumate în tot ce înseamnă florării la nivel european... Iar tu, țăran român, vinzi oaia în iarnă cu 100 de euro, animalul, fabrica în sine. În timp ce doar căcărezele îți dau 700 de euro pe an, de la oaia respectivă. Că n-ai știut acest lucru”, spune Fițiu în fața unei săli care pare că s-a trezit. „Cu programul AUR, țăranul din Mărginime va avea un viitor”, își încheie discursul cel anunțat a fi pe lista candidaților AUR pentru europarlamentare.

Sibiul – un oraș al stagnării

Pe ecranul sălii este proiectat și un filmuleț în care este deplânsă decăderea industriei sibiene. Cu imagini de la demolarea unor vechi fabrici, Sibiul este descris drept un oraș care are o industrie la pământ, care se manifestă prin „stagnare și regres”. „Județul avea de toate”, se afirmă în filmulețul în care este amintit că a dispărut Balanța, Retezat sau Independența, că fabrica 13 decembrie „exporta de 14 milioane de dolari pe an”, că Flaro făcea pixuri, iar Libertatea –cea mai bună stofă din Europa. „Klaus Iohannis nu a făcut nimic pentru județul Sibiu în cei nouă ani de mandat. Un președinte eșuat care și-a uitat concetățenii”, se mai vorbește din filmulețul care precedă noul discurs al lui George Simion.

În viziunea AUR, sibienii trăiesc într-un oraș al stagnării și regresului industrial

Cu de toate

După mai bine de o oră de prezentări ale programului de guvernare al AUR, Simion începe să vorbească despre ciorba de burtă. Iar momentul a primit ample aplauze din audiență. „Aveți cea mai bună ciorbă de burtă aici... mi-o prepară pakistanezii sau nepalezii și nu e nicio glumă aici. Pentru că patronul nu mai are angajați. Am fost la Jucu, unde am vizitat un crescător de bivoli, căuta două persoane să le angajeze cu 10.000 de lei și nu găsea. De ce? Pentru că nu avem o viziune de țară, nu țintim spre nicăieri”, își continuă Simion discursul despre viziunea sa asupra economiei țării.

După care amintește de Raluca Turcan și Daniela Cîmpean. „Nu doar Iohannis e vinovat pentru ultimii zece ani. Mai sunt niște doamne și în administrația locală de aici, din Sibiu, niște tăntici care se urăsc una pe alta, care preferat să-și pună la Primpărie, de parcă nu știm că tot FDGR va câștiga Primăria Sibiu. Ați avut un secretar de stat foarte bun, la Fonduri Europene, a fost dat afară de războiul dintre aceste doamne care reprezintă Sibiul în partidul de guvernare. Organigrama la Consiliul Județean Sibiu este aproape dublă față de Consilul Județean Bihor. Nu intru acum în deconcentrate și alte direcții”, trece Simion de la un plan la altul. 

George Simion a cerut celor prezenți să facă propagandă programului de guvernare AUR „din om în om”

Un alt filmuleț prezintă un viitor an 2030 în care, în urma implementării programului AUR, toată țara este fericită: de la bunici, la cei care se reîntorc în țară și până la investitorii străini. Iar George Simion cere celor prezenți să nu aibă încredere în ceea ce se va vorbi la televizor. „Se va picura că suntem periculoși, extremiști, pro-ruși, orice. De aceea avem nevoie ca acest program de guvernare să circule din om în om. Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Fără nume de candidați deocamdată

La finalul conferinței la care lumea stătea la coadă să-și facă poze cu George Simion, acesta dă și câteva declarații presei locale. „Noi nu am făcut sondaje în Sibiu, înțeleg că PNL-ul a făcut un sondaj în care suntem la 15%, în estimarea liberalilor. Eu cred că putem fi mult mai sus. Nu pot face acum publice, din anumite rațiuni, numele candidaților la Primărie și Consiliul Județean, dar cu siguranță sunt oameni cunoscuți de comunitatea sibiană și încrederea în AUR în Sibiu va crește. Cred că vom face o figură frumoasă nu doar la alegerile naționale, cred că vom câștiga locul întâi atât la europarlamentare, cât și la alegerile locale pentru municipiu, celelalte localități și Consiliul Județean”.

Deputatul Sebastian Suciu spune că AUR are în județul Sibiu aproape 400 de membri activi. Alături de simpatizanți, Suciu estimează că AUR este urmărit la Sibiu de aproape 2.000 de oameni.

Fotografii de Silvana Armat

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

27 comentarii

Coco

Acum 5 luni

Ati surprins foarte bine personajele in cauza insa ati uitat sa spuneti de penalul Marinescu, un *** cu aer de intelectual, si de Cristi Roman, unul care se victimizeaza dupa ce a facut Sibiu de *** la ministerul mentionat. Cu un AUR in frunte, vom ajunge ca infectii ce au populat sala. Majoritatea, ca au mai scapat cativa.

Raspunde

Emil

Acum 5 luni

Cum asa? Simion refuza trecerea trecerea Romaniei la moneda euro.
Raspunde

Leonard Lomota

Acum 5 luni

Pe mine mă trec fiorii când mă gândesc cum a putut acest Partid Naționalist să ajungă la un asemenea procentaj . AUR . Când spui AUR spui ANARHIE- URĂ -REGRETE . Doamne Ferește ca Acest Partid să pună mâna pe Destinele Acestei țări . De aici de la SIBIU și-a început acest Cioban Campania AUR la Prezidențiale . Este Strigător la Cer ce face acest politician . De 33 de Ani suntem mințiți că va fi bine și ROMÂNIA va deveni ceea ce a fost odată . Minciuni . La 4-5 ani suntem mințiți de aceste personaje din politica românească care schimbă culoare politică după bunul plac . Nu am să votez AUR nu pentru că nu îmi place AUR ul simpozion este o culoare vie . Nu îmi place pentru că mint la infinit . Sunteți toți o apă și-un pământ .
Raspunde

Radu

Acum 5 luni

Mare gradina domnului.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 5 luni

Va inselati, Romania este gradina gunoiului nemtesc, nu Domnului.
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 5 luni

Mi-i se pare mie sau au fost aduse în sala persoane care nu au nici o treabă cu politicul?Adică pupătorii ăștia de mâini care se vând pe un kg de zahar sau un litru de ulei la toate alegerile?
Raspunde

Chirica

Acum 5 luni

Sunt saraci. Oamenii saraci se vor vinde pe foarte putin. Petru ei prioritatea e ziua de maine nu viitorul tarii.
Raspunde

Ioan Calugar

Acum 5 luni

As fi fost curios sa vad pe cine anunța ca viitori candidați la locale!!
Raspunde

Victoria

Acum 5 luni

Asta ne lipseşte, un partid extremist! A, stai, el există şi se desfăşoară în voie sub nasurile celor de la SRI. Superb, ce să mai...
Raspunde

Claudiu

Acum 5 luni

1. Ce grad avea Ramona Bruynseels, cand a plecat din postul de consilier juridic MAPN - corpul 4 armata, Cluj) la BCR - Consilier al Președintelui Executiv ? Dar cand a ajuns Șef Cancelarie - Președinte Executiv BCR ? Stiti de ce intreb ? Ca in 2013, Olandezul Jurgen de Ruijter era presedinte executiv :-)))) Pentru ca Banca Comerciala Romana nu mai este demult "a noastra" ci membra a celor de la Erste Grup Si ca sa pleci din functia aia pentru a face pe organizatorul de conferinte AUR, clar poti sa o faci doar cu ordin de serviciu pe unitate :-)))) Adica, CONSILIER DE STAT, APARATUL PROPRIU DE LUCRU AL PRIM-MINISTRULU (asa apare in CV, in prezent) face pe event plannerul la Simion ca.. de ce ? Ca sa nu mai zic ca acel CV e praf in ochi de la cap la coada. "2005-2005 :Colegiul Național de Apărare – Academia de Înalte Studii Militare - Expert" Daca astia ne sunt expertii prezentului, cu un an de ...scoala , da, votati cu doua maini
Raspunde

Creiere în repaus..

Acum 5 luni

E complet incoerent ce vorbesc ultrașii ăștia acolo. Facem economie - dar singuri, că Europa e hoț. Facem spitale și agricultură, salarii minime de 1000 de euro. Vă dăm de toate, numai dați-ne votul. Și încheie cu Dumnezeu în gură. Deci e totul pe bune. Mi-e milă de cei ce pun botul. Dar mai milă mi-e de mine, că ei îmi decid soarta..
Raspunde

Pop

Acum 5 luni

Nu se putea sa lipseasca 'marele om de afaceri si politician' Cristian Marinescu. Circul ororilor.
Raspunde

Transilvania

Acum 5 luni

georgicá din focsani ímpreuná cu unul din Dolj si unul din Gorj vin sá ne explice ín istoricul Sibiu/Hermannstadt ce avem de fácut.... asta ne mai lipsea.
Raspunde

Kokos

Acum 5 luni

Aur=Alianta pt unirea cu Rusia! Dacă ai cât de cât minte , cum sa votezi cu un partid extremist , anti-UE , anti-NATO , și pro-rusia?
Raspunde

Valjan

Acum 5 luni

Ventuza aia de Ramona Ioana Ramona Bruynseels, eterna candidata si pierzatoare de orice, acum s-a lipit de partidul "IQ-minus AUR". Poate prinde si potaia un os de ros ca nu-i asa, partidul are multi trepanati si poate o voteaza si pe ea cineva de data asta sa intre in parlament cumva. E foame mare si prosti multi! A mai fost un precedent exact la fel...partidul lui Diaconescu populat la fel de "somitati analfabet functionale" care dupa o scurta perioada de bataie de joc, a disparut la fel cum a aparut!!! Ce sa zic...Doamne ajuta si cu astia de la Aur. :))))))
Raspunde

Zzz

Acum 5 luni

"Vreau să vă promit că noi nu vrem să venim doar cu niște promisiuni(...)" apoi a urmat Ringo... Got it.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cei care s-au săturat de fascizarea Romaniei

Acum 5 luni

Orice partid care ar dori să facă ceva în țară se va lovi de jurnaliștii de serviciu care sug la țâța banului public aflat în mâinile celor aflați la butoanele puterii. Exemplul cel mai bun este a acestui articol.
Raspunde

Claudiu

Acum 5 luni

Toate partidele fac ceva in tara, moncher. Doar ca strict in interesul propriu si pentru pusculita personala. Ai idee cat costa sala mare de la Ramada pe ora ? AUR a inchiriat-o din darul de la nunta al liderului sau din bugetul pe care il primesc partidele, lunar, din banii celor multi si simplu de prostit ? Bani pe care si-i voteaza singuri si in unanimitate ori de cate ori se mareste suma Cum de ce ? Ca "sa faca ceva" !. Normal
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

C

Acum 5 luni

FUN FACT: De fapt, hAUR e singurul partid care a renuntat la bugetul ala lunar de care zici tu, chestie mai putin stiuta
Raspunde

Marian

Acum 5 luni

Deputatul Suciu a inchiriat-o, un apropiat al serviciilor care tace si face !
Raspunde

Claudiu

Acum 5 luni

Am senzatia ca amesteci mere cu pere. As a fun fact, of course Eu nu vorbesc de sumele acordate de la buget partidelor pentru "functionare" in baza unei legi tot de ei votata. Eu vorbesc de "suma "forfetara" lunara pe care orice parlamentar o ia, chipurile, pentru functionarea biroului parlamentar, cheltuieli media si bla-bla. Suma aia tocmai s-a majorat in primavara fiind votata in unanimitate. Nici O ABTINERE SAU VOT IMPOTRIVA. Ce urmeaza ? Sa imi zici ca Simion era la baie sau filma le holuri cand s-a votat in plen ?
Raspunde

Radu Paraian

Acum 5 luni

În poza a doua începând de sus în jos, îi vedem în primul rând al asistenței și pe d-nul inspector de geografie, prof. C-tin Dincă și pe soția acestuia. Având în vedere faptul că d-nul Dincă a recunoscut public, după alegerile parlamentare din decembrie 2020, că actualul deputat AUR Sebastian Suciu a fost elevul lui, mă întreb în ce calitate au participat soții Dincă la evenimentul aur...?

Raspunde

Ghitza

Acum 5 luni

Oamenii buni se aduna !!!
Raspunde

Dumitru Hulea

Acum 5 luni

AUR, prin ceea ce promovează, știe exact cărei categorii de public se adresează. Le spune celor naivi ceea ce vor să audă, însă ei nu au soluții pentru că nu-și aparțin, și pentru că "idealurile" lor sunt absolut neconforme realității în care trăim. Lozincile populiste și nerealiste nici măcar nu sunt cântărite de simpatizanții AUR, firește din lipsa sau incapacitatea de-a analiza și a gândi liber. AUR promovează același discurs toxic bolșevic din anii '90 a lui Ion Iliescu, "Nu ne vindem țara". Problema e că AUR ar oferi într-o secundă România pe tavă Rusiei. Legăturile și întâlnirile lui George Simion cu agenți din serviciile secrete rusești au fost deconspirate, acesta s-a întâlnit cu spioni FSB în Republica Moldova, inclusiv în Ucraina, la Cernăuți. Fondatorul AUR, Marius Dorin Lulea, prin firma sa, a renovat clădirea Ambasadei Rusiei din Bucureşti. În plină eră e globalizării, George Simion și AUR vorbesc obsesiv de "suveranitate". Suveranitatea cui, domnilor impostori? A Rusiei? Ceea ce face AUR este patriotism sub STEAG FALS! Gândiți-vă câte vieți omenești pier în Ucraina de aproape un an și jumătate pentru a scăpa de influența dictaturii de la Kremlin și cât de disperată este să adere la UE și NATO! Noi pe timp de pace pe teritoriul nostru le dăm spațiu acestor impostori, au intrat în Parlament prin indolența marii majorități a cetățenilor de-a nu se fi prezentat la vot. Rusia investește bani grei în multe țări pentru a le destabiliza din punct de vedere politic și pentru a le dezbina, inclusiv pentru a dezintegra Uniunea Europeană. Acesta este un război hibrid, al dezinformării, care nu se poartă militar, dar care produce consecințe catastrofale dacă cetățenii acelor țări pică în plasa dezinformărilor rusești. Divide et impera (Dezbină și cucerește) - asta face Rusia dintotdeauna. Pe unde a călcat Rusia a semănat teroare și sărăcie. Principalii troli ai Rusiei din România sunt cei de la AUR, aici o includem și pe Diana Șoșoacă pentru că a intrat în Parlament pe listele AUR. În timp ce George Simion nu-și asumă apartenența și se comportă perfid, Diana Șoșoacă e pe față, este nelipsită de la evenimentele pe care Ambasada Rusiei din Bucureşti le face. Este foarte grav să avem astfel de persoane în Parlamentul României! Avem toate rândurile de alegeri într-un singur an: europarlamentare, locale, prezidențiale și parlamentare. ❗️ Oameni buni, pericolul este imens, treziți-vă și haideți să ieșim în număr cât mai mare la vot în 2024.
Raspunde

A

Acum 5 luni

In calitate de membrii de partid, evident
Raspunde

NERO

Acum 5 luni

Ce caută acolo **** de GUSTI SAVA, cel mai jalnic ex - director de la Aeroportul Sibiu.

Raspunde

CA

Acum 5 luni

Nu se putea sa lipseasca Marinescu, gibonul care nu stie sa acorde subiectul cu predicatul sau unde se pune cratima. Pe langa toate tepele pe care le da in ''afaceriel'' lui. Doamne, ce specimene!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus